Pet na pet – JOVANA POPOVIĆ, košarkašica ŽKK Vrbas

Predstavljamo vam rubriku pet na pet, u kojoj će cilj biti upoznavanje i promocija talentovanih mladih igračica do kadetskog uzrasta. Čast da otvori rubriku imala je Jovana Popović, košarkašica Vrbasa.

0
622

Jovana Popović je rođena petog oktobra 2007. godine. Sa kadetskom reprezentacijom Srbije je prošlog leta osvojila Evropsko prvenstvo B divizije. Prošla je sve mlađe kategorije ženskog košarkaškog kluba Vrbas, gde je i prvotimka trenutno.

Ko je najzaslužniji što si zavolela košarku i kako je izgledao tvoj prvi trening?
– Košarka je sama učinila da je zavolim. Igrajući i trenirajući, ja sam je prosto zavolela, niko nije uticao na to. Prosto se dobro osećam na terenu sa loptom u rukama. Moj prvi trening je bio u maloj hali CFK „Drago Jovović“. Došla sam na nagovor oca, koji je smatrao da pored plivanja treba da uključimo i sport s loptom. Moja sestra je već trenirala, pa sam došla i ja da probam kako je to.  Već na prvom treningu sam shvatila da mi se dopada i da je košarka sport za mene.

Ko ti je bio prvi trener i po čemu ga pamtiš?
– Trener koji me je naučio prvim košarkaškim pravilima i koracima bio je Milan Ivanić. Svaki savet koji mi je dao bio je koristan. Pamtim ga po savetima koje mi je davao da budem bolja. Uvek mi je ukazivao na greške i govorio kako da ih ispravim.

Koji savet od trenera si do sada zapamtila kao najvažniji?
– Smatram da je svaki savet koji dobijem jednako važan i dobronameran. Trudim se da ih usvojim i popravim stvari na koje mi ukažu da grešim.

Šta vidiš kao svoje najbolje strane u igri, a u čemu bi volela da napreduješ?
– Dobrih strana sigurno ima, ali bih volela da se poboljšam i napredujem u svakom segmentu igre.

Da li imaš uzora/idola  među sadašnjim ili bivšim košarkašicama?
– Nemam uzora, ali sam srećna što je u Srbiji bilo i ima mnogo igračica koje su svojim karijerama i postignutim uspesima primer nama mlađima kojim putem treba da idemo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here