INTERVJU – MINA ĐORĐEVIĆ, košarkašica Studenta

Košarkašice Studenta iz Niša od samog starta sezone dale su sebi cilj da se vrate u Prvu ligu Srbije. Doveden je iskusni trener Slađan Ivić, vraćene su pojedine košarkašice rodom iz Niša, a jedno od pojačanja je i Mina Đorđević, takođe povratnik u redove ekipe Studenta.

0
506

Nakon sezona provedenih u Partizanu 1953 i Vojvodini 021, Mina Đorđević je svojim povratkom pojačala Student iz Niša. Trener Slađan Ivić joj je dodelio i kapitensku traku, ulogu lidera ekipe, a o sezoni i ambicijama do kraja iste, svoje utiske sa nama je podelila Mina Đorđević.

Kako si zadovoljna dosadašnjim rezulatima svoje ekipe?

Nisam u potpunosti zadovoljna rezultatima ekipe zato što su nam ciljevi koji su postavljeni na početku sezone bili što veći plasman , ali s obzirom na probleme koji su nas pratili tokom sezone ne mogu da kažem da nisam zadovoljna.

Ekipa Studenta ima od samog starta sezone ambicije da se vrati u Prvu ligu Srbije. Kakva je konkurencija za ulazak u viši rang?

Na početku sezone smo postavili jasne ciljeve a to je ulazak u prvu ligu.Druga liga je ove godine na dosta višem nivou, puno dobrih ekipa sa puno iskusnih igrača iz prve lige.Mislim da do sada nikada nije bila ovoliko jaka konkurencija. Imali smo par kikseva ali iz kola u kolo rezultati pokazuju da svako svakoga može da pobedi tako da smatram da i dalje imamo šansu da se vratimo u prvu ligu.

Tvoja igra je konstantna cele sezone. Kako si zadovoljna sobom i da li ima prostora za napredak u tvojoj igri?

Ove godine imam dosta slobode i poverenje od strane ekipe i trenera. Trudim se da to iskoristim na najbolji mogući način. Na svakoj utakmici dajem svoj maksimum i borim se da moja ekipa napreduje zajedno sa mnom, ali uvek može bolje.

Iako mlad igrač, iza sebe imaš dosta iskustva, sarađivala si sa mnogim trenerima. Koje su situacije ostale „zapečaćene“ u tvojoj dosadašnjoj kaijeri?

Nemam neku konkretnu situaciju koja mi je ostala zapečaćena ali svakako nešto što mi jako znači je to što sam bila u različitim sistemima ,imala priliku da saradjujem sa dosta iskusnim trenerima i igračicama što je doprinelo tome da izgradim sebe i kao sportistu i kao osobu , a samim tim i da doživim košarku na različite načine.

Kako je sarađivati sa trenerom Slađanom Ivićem?

Trener Sladjan Ivić je dosta iskusan i od njega može mnogo toga da se nauči. Ima svoj sistem igre i odredjena pravila koja moraju da se poštuju da bi ekipa funkcionisala.Dobar je trener i doprineo je tome da napredujemo i da podignemo našu igru na viši nivo, kako timski , tako i pojedinačno .

Van košarke, šta je ono što popunjava tvoje svakodnevno vreme?

Pored košarke studiram Ekonomski fakultet u Nišu i dobro mi ide. Dosta vremena provodimo u hali, ali trudim se da se posvetim prijateljima i porodici. Volim da se družim, tako da balansiram 🤗

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here