INTERVJU – ANDREA MARINKOVIĆ, košarkašica Karaburme

Andrea Marinković iz utakmice u utakmicu pokazuje svoje kvalitete i doprinosi mnogo ekipi Karaburme. Usled slabijeg starta prvenstva u Drugoj ligi Srbije, Karaburma je stigla do željene forme i ušla u ritam pobeda. Jedna od najzaslužnijih za ostvarene rezultate je i Adndrea Marinković.

0
368

Svojom „levicom“ i šutem za tri poena mnogo muka zadaje pritivnicima. Andrea Marinković je u ekipi Anđelke Nešić stigla do jednog od lidera i nosioca igre, a svoju odličnu formu pokazuje iz utakmice u utakmicu. O tekućoj sezoni, rezultatima, ambicijama, razgovarali smo sa Andreom Marinković.

Kako si zadovoljna dosadašnjim rezultatima svoje ekipe?

Ovu sezonu smo malo slabije počele, jer je došlo dosta novih igračica i trebalo nam je malo vremena da se sve uigramo i da se razumemo, ali kako je odmicala sezona sve smo se uklopile u ritam. Prvu polusezonu smo odlično završile i drugu smo lepo počele. Sve u svemu zadovoljna sam rezultatima.

Karaburma je u odnosu na prošlu sezonu promenila skoro ceo roster, kako je bilo uklopiti se sa novim saigračicama?

Ovo mi je peta sezona kako igram za Karaburmu i svake godine dolaze i odlaze igrači. Nije lako da se sa svakim uklopiš u stil igre jer svako igra posebno na svoj način, ali se maksimalno trudimo i mislim da nam odlično ide.

Koja ti je situacija u dosadašnjoj karijeri bila najdraža a koja najteža?

Najdraža situacija u mojoj karijeri mi je definitivno kada sam bila pozvana da zaigram za reprezentaciju Beograda. Tu sam stekla nova poznanstva, kao i nova znanja. Što se tiče najteže situacije mislim da je zasigurno bilo onda kada sam se zarazila Covid-om 19. Teško mi je bilo posle ozdravljenja da se vratim u kondiciju i u ritam igre, sve sam ispočetka morala, ali napornim radom sve se može uspeti.

Druga liga je dosta zanimljiva ove sezone. Da li možeš neku od ekipa da izdvojiš kao iznenađenje ili razočarenje po pitanju rezultata?

Zasigurno je druga liga ove sezone zanimljivija nego prosle sezone. Kao iznenadjenje ove sezone mogu izdvojiti ekipu Bora koja je došla iz treće lige, a sada su pri vrhu tabele. Prošle sezone im rezultati nisu bili baš sjajni, ali ove su se dosta popravili i svaka im čast na tome. Želim im puno uspeha u nastavku sezone.

Anđelka Nešić je iskusan trener. Koje savete ona voli da deli kada su situacije na terenu i van terena vama igračima teške?

Savete koje nam trener deli pre početka igre kao i u toku igre jesu da uvek ostavimo srce na terenu i da ne odustajemo, takođe da ne smemo ni u jednom minutu odustati jer se košarka igra 40minuta. Što se tiče van igre, uvek je rada da saluša igračicu koja ima neki problem i da da koristan savet koji će joj pomoći u tom trenutku, a i u budućnosti.

Van košarkaškog terena, šta je to što zaokupljuje tvoje vreme u ostatku dana?

Vreme koje provodim van terena volim da iskoristim tako što pročitam dobru knjigu, a kada imamo slobodan dan iskoristim ga da učim za fakultet ili ga provedem sa svojim prijateljima.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here