INTERVJU – Jelena Tadić, košarkašica Topolčanke

Ekipa Topolčanke iz Bačke Topole beleži odlične rezultate ove sezone. Trenutno je lider na tabeli Druge lige Srbije a u Kupu Srbije obezbedila je učešće među osam najboljih u Srbiji. Jedan od važnih igrača u ekipi Topolčanke je Jelena Tadić.

Igračica koja je rođena u Ljuboviji, koja od malih nogu važi za jednog od najboljih odbrambenih igrača. Takođe, igračica koja je pre Topolčanke imala važnu ulogu i u ekipi Novosadske ŽKA, jeste Jelena Tadić, naša sagovornica.

Ekipa Topolčanke ove sezone juriša ka ulasku u Prvu ligu, a o samom startu sezone, ambicijama i svemu što nas očekuje u nastavku lige, razgovarali smo sa Jelenom Tadić.

U kojoj meri si zadovoljna dosadašnjim rezultatima svoje ekipe?

Kada ste prvi na tabeli i u ovakvoj konkurenciji imate dve pobede više od prvih pratilaca, morate biti zadovoljni. 😂 Šalu na stranu, zadovoljni smo rezultatima i u ligi i u Kupu.

Topolčanka je trenutno lider na tabeli, da li su ambicije uprave kluba i igračica i pre početka sezone bile borba za ulazak u Prvu ligu?

Tako je, prvi smo, većina nas je i prošle sezone igrala u Bačkoj Topoli i još uvek smo tu, radimo na tome da se napokon nađemo u društvu prvoligaša.

Da li si zadovoljna svojim igrama u ovoj sezoni?

Zadovoljna sam, većim delom, onaj manji ćemo da popravimo 😂

Pre Topolčanke karijeru si gradila u Ljuboviji i Novosadskoj ŽKA. Koje su to nezaboravne situacije koje ćeš uvek pamtiti iz ovih klubova?

Uuuuh, nezaboravnih situacija ima puno, da stavim akcenat na košarkaško znanje koje sam u najvećoj meri stekla u Ljuboviji, do akcija iz Ljubovije koje još uvek u celini znam, nekih izjava trenera Petra, puna hala Gimnazije u Ljuboviji i najbolja podrška na tribinama, prvi privoligaški minuti u ŽKA, rani jutarnji treninzi i puno čunjeva u Spensu, kapitenska traka jednog prvoligaša, suze (😂😭), puuuno slatkiša (pogotovu u mojoj poslednjoj sezoni u ŽKA) i svako ko se bavi sportom zna šta on sve sa sobom nosi. U suštini ništa ja tu ne bih menjala (možda malo)

Koje posebne savete pamtiš od trenera počevši od mlađih kategorija pa sve do sadašnjih treninga?

Ima nekih saveta koje i nisam baš usvojila, ali ih pamtim, jedan od njih kaže da prvo pomognem sebi pa drugima. 😂 Ili drugi koji kaže da se košarka igra u vazduhu (u skoku), a ja ga igram malo više po podu 😂 Saveti koje generalno svuda čujemo, da se ne odustaje od ciljeva, i da se oni ostvaruju ako vredno radimo.

Druga liga je ove sezone zanimljiva i dosta ekipa se bori oko ulaska u Prvu ligu. Koja su iznenađenja po tvom mišljenju u dosadašnjem delu sezone i da li misliš da će biti i na kraju lige nekog iznenađenja?

Liga je ove sezone baš dobra i ujednačena. Iz kola u kolo rezultati pokazuju da svako svakog može da pobedi. Ne bih nikog pojedinačno izdvojila, već smo zagazili u drugu polovinu sezone, malo se bolje poznajemo i mislim da sad već neki rezultati i nisu iznenađenja. U trci za viši rang su ekipe od kojih sam bar ja, to i očekivala.

Pored košarke, šta je to što čini tvoj dan ispunjenim?

Pored lopte, tu je i teretana, više što moram nego što volim 😂, sad malo više učim, planiram fakultet ove godine da završim. Volim knjige da čitam i provodim vreme sa prijateljima i porodicom.