INTERVJU – NEVENA VUČKOVIĆ, košarkašica Art basketa

Ekipa Art basketa svake sezone pravi odlične rezultate u svim kategorijama. Jedna od igračica koja je prošla sve mlađe kategorije u ekipi, osvajala medalje i došla do kapitenske uloge je Nevena Vučković, naša sagovornica.

0
1380

Nevena Vučković je u ekipu Art basketa stigla iz ekipe Radničkog iz Kragujevca. Svoje mlađe kategorije je provela upravo u Art basketu takođe je prošla i sve mlađe kategorije reprezentacije Srbije.

Sa trenerom Milanom Vidosavljevićem ima odličnu saradnju, što je ove sezone dovelo i do uloge kapitena ekipe. U proseku beleži 15.9 poena uz 8.5 skokova i 1.5 asistencije po utakmici. O dosadašnjem delu sezone, ambicijama u nastavku takmičenja i planovima, razgovarali smo sa Nevenom Vučković.

Kada se napravi trenutni presek, u kojoj meri ste zadovoljni rezultatom i plasmanom u prvenstvu?

Zadovoljna sam trenutnim plasmanom, moglo je i bolje, ali ni ovo nije loše s obzirom da smo jako mlada ekipa.

Koliko daleko može Art u nastavku sezone?

Nadamo se plasmanu na F4 i završnicu Kupa. Mislim da konstantno napredujemo i da ćemo biti najbolje kada najviše bude trebalo.

Najkorisnija si igračica tima, popravila si praktično sve statističke parametre u igri. Kako si zadovoljna svojim igrama?

Nisam još u potpunosti zadovoljna svojom igrom, mislim da mogu bolje u svim segmentima i da će to vremenom doći.

Ima li mesta, i u kojim segmentima, za napredak u tvojoj igri?

Naravno, trudim se da napredujem iz dana u dan, ako moram da izdvojim jedan segment koji bih zelela da popravim neka to bude skok u napadu.

Jedna si od igračica sa najdužim stažom u klubu. Kako bi objasnila svoju povezanost sa Artom?

Art je jedna velika porodica. Svakog igrača dočekaju raširenih ruku i ulažu sve u njegov napredak. Mislim da je to jako bitno za mlade igrače.

Koja protivnica u ligi ti je zadavala najviše problema, možeš li nekog da izdvojiš?

Svaka igračica je specifična na svoj način i ima segmente koje radi najbolje, trudim se da svaku sačuvam što bolje.

Prve košarkaške korake si napravila u OŠ Sveti Sava u Batočini. Kakvo sećanje imaš na taj period? Da li ima devojčica koje treniraju danas tamo?

Kada se setim perioda i igre sa dečacima u KK “Sloga” to mi uvek izmami osmeh na lice, drago mi je što sam tamo počela, jer su me svi ti dečaci gledali kao sestru, ali mi zbog toga nisu lako dopuštali da ih pobedim. Svake godine ima 1-2 devojčice koje treniraju, šteta što nema više devojčica, jer smatram da je zdrava sredina za razvoj dece.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here