INTERVJU – NATAŠA FILIPOVIĆ, košarkašica Sloge iz Požege

Istorija ekipe Sloge iz Požege je ispisana. Po prvi put u Požegi se igra Prva liga, po prvi put dolaze ekipe poput velike Crvene zvezde i Partizana, ekipe Kraljeva i Art basketa koje su ispisale takođe stranice uspeha u Srbiji. Put do Prve lige nije bio lak, a jedna od najzaslužnijih za istorijski uspeh kluba je Nataša Filipović.

0
547

Nataša Filipović je dugogodišnji kapiten ekipe, trener mlađih kategorija, i možemo reći, produžena ruka trenera Saše Mateničarskog. Svojim iskustvom, znanjem, svojom lakoćom igranja košarke, na terenu, postala je mnogim mlađim košarkašicama u Požegi i idol i uzor.

O debitantskoj sezoni, uspesima, ambicijama, razgovarali smo upravo sa Natašom Filipović koja ove sezone ima prosek 13.8 poena u proseku uz 5.8 skokova i 4.4 asistencije po utakmici.

Kao debitanti u Prvoj ligi svakako ste najprijatnije iznenađenje. Da li ste očekivali takav rezultat?

Nama prvobitni cilj jeste bio opstanak u ligi, međutim, mi smo bili svesni da možemo mnogo više… iskreno, očekivali smo gornji deo tabele.

Šta je to što vas je dovelo do trenutno tako visoke pozicije?

Predanost u radu, hemija u ekipi… i sigurno ima do toga što u većini utakmica nismo imali imperativ da moramo da pobedimo. Igrali smo rasterećeno i to je dalo rezultat.

Kako ocenjuješ šanse ekipe da se nađe u plej-ofu?

Apetiti su porasli, mi ćemo dati sve od sebe da se nađemo u završnici. Obzirom na mali roster, a sledi naporan drugi deo sezone, bitno je da se sačuvamo od povreda.

Da li si zadovoljna svojim dosadašnjim igrama?

Jako sam samokritična (prijatelji mi to zameraju), tako da… može to mnogo bolje.

Jedna si od najboljih asistenata lige. Da li te to čini zadovoljnom, ili misliš da može još bolje?

Uvek sam više za asistenciju, nego da poentiram, tako da ću se potruditi da budem još bolja u tom segmentu igre u nastavku sezone. P.S.mora bolje…😃

Kao kapiten, u kojoj meri si zadovoljna igrom mlađih igračica u timu? Koje savete im najčešće daješ?

Obzirom da su jako mlade, zadovoljna sam uvek kada daju sve od sebe i opravdaju ukazano poverenje, pa bilo to 30 sekundi ili 15 minuta. Savet… da moraju konstantno da rade na sebi, jer talenat bez rada ne može da opstane. Da poštuju sebe, saigrače, protivnika..

Kada nisi na treningu ili utakmici, šta najviše zaokuplja tvoju pažnju?

Beg u prirodu, časica razgovora sa prijateljima, rad u teretani sa klijentima. Rad na sebi…

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here