Crvena zvezda protiv Olimpijakosa za Evroligu ili Evrokup

Košarkašice Crvene zvezde od 21 čas u hali FMP u Železniku igraju drugu utakmicu u kvalifikacijama za Evroligu.

0
231

Rival je ekipa Olimpijakosa iz Atine.

Pred timom Dragana Vukovića je težak zadatak da obezbedi plasman u Evroligu. Crveno-bele moraju da pobede sa 22 poena razlike kako bi sigurno bile prve u grupi i plasirale se u Evroligu.

U slučaju da ne ostvare plasman u najelitnije klupsko takmičenje, crveno-bele će nastaviti evropski pohod u Evrokupu.

U slučaju plasmana u Evroligu Crvena zvezda će igrati u grupi A gde bi za rivale imala ekipe: Fenerbahče (Turska), USK Prag (Češka), Tango Burž (Francuska), Valensija (Španija), Seksard (Mađarska), Polkovice (Poljska), Virtus Bolonja (Italija).

Ukoliko zauzme drugo mesto u kvalifikacijama Crvena zvezda će igrati u Evrokupu u grupi E sa Bursom (Turska), Nesibe Ajdn (Turska) i pobednikom meča Elicur Holon (Izrael) – Kaliteas (Grčka).

Ukoliko zauzme treće mesto u kvalifikacijama Crvena zvezda će igrati u Evrokupu u grupi A sa Panatinaikosom (Grčka), Lublinom (Poljska) i pobednikom meča Ludovika Čata (Mađarska) – Ramat Hašaron (Izrael).

Prvog dana kvalifikacija u Beogradu Olimpijakos je savladao Sepsi sa 73:54, dok je drugog dana Sepsi bio bolji od Crvene zvezde sa 83:63. Grčki tim bilo kakva pobeda vodi u Evroligu, kao i poraz do 18 poena razlike.

CRVENA ZVEZDA – OLIMPIJAKOS
LIVE STATS
LIVE STREAM
Hala FMP, Železnik u 21
Eleonora Rangelova (Bugarska) – Ventsislav Velikov (Bugarska), Zdenko Tomasović (Slovačka), Marek Kukelčik (Slovačka)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here