Mađarska 3. kolo: Pečuj Jovana Goreca maksimalan, Đokić slavio protiv Pavlovića

Ovog vikenda je odigrano treće kolo u prvenstvu Mađarske.

Posle tri kola na vrhu su četiri ekipe sa maksimalnim učinkom: Šopron, Miškolc, Đer i Pečuj Jovana Goreca.

Pečuj je kao gost bio ubedljiv protiv Ujbude sa 88:64.

-Odigrali smo dobar meč, možda i najbolji od kada sam preuzeo tim. Deset igračica je postiglo poene, smanjili smo izgubljene lopte, i dovodili smo jedni druge u dobre pozicije. Spremali smo se za težak meč i znali smo da ćemo imati šansu da pobedimo samo kao tim. Drago mi je da je uspelo, zadovoljan sam – rekao je Gorec posle meča

Šopron je bio neumoljiv protiv Cegledija u gostima sa 102:71. Jelena Bruks je za 31 minut imala učinak od 22 poena, 5 skokova, 1 asistencije i po 2 osvojene i izgubljene lopte.

U najneizvesnijoj utakmici Seksard Željka Đokića je kao gost savladao Vašaš Miloša Pavlovića sa 69:64. Seksard sada ima 2-1, a Vašas 1-2.

-Čestitam Vašašu, još jednom je dokazao da je ozbiljan protivnik na koga se u ligi mora računati. Imaju zajedništvo i igraju veoma agresivno. Što se nas tiče, mogu samo da se ponovim, što mi malo smeta. Daleko smo od učinka koji želimo da pružimo. Po pravilu pravimo iste greške, mekani smo, nismo koncentrisani kako treba, što se možda i najviše videlo u skokivima na ovom meču. Ipak, srećan sam jer smo dobili važnu utakmicu. Ključ pobede je možda bila činjenica da smo uspeli da izbacimo iz igre dva ključna igrača Vašaša, Klaudiju Pap i Orsit Tot – rekao je Željko Đokić.

Sa druge strane, Miloš Pavlović ima dosta razloga za zadovoljstvo uprkos porazu.

-Mislim da smo bili bolji uu svakom aspektu igre, osim u 25 izgubljenih lopti, i to nas je koštalo pobede. Moramo da naučimo razliku između brzog igranja i žurbe. U mnogim slučajevima smo pravili početničke greške, nedostaju nam oni rutinski igrači koji znaju da uđu u tesnu završnicu. Uprkos porazu srećan sam što se ekipa lepo skupila posle poraza koji je pretrpela nekoliko dana ranije. Znamo da postoji ogromna razlika u rutini između Vašaša i timova iz Top 4, ali ova odlučnost mi definitivno pokazuje da smo na dobrom putu. Samo imamo puno posla – poručio je Miloš Pavlović.