Tina Krajišnik, kapiten reprezentacije Srbije, sumirala učešće na Svetskom prvenstvu

Svet sporta, posebno košarke, obišla je vest da je kapiten ženske košarkaške reprezentacije Srbije Tina Krajišnik igrala meč posle preloma nosa.

Krajišnik je u meču sa Francuskom igrala sa vidljivim podlivima ispod oba oka, a sada je poslala moćnu poruku putem društvenih mreža.

„Retko se oglašavam na društvenim mrežama ali sada imam potrebu da napišem par reči kojima bih sumirala iskustvo igranja na SP i istakla jednu važnu činjenicu.

Iz ličnog ugla sam ovo prvenstvo doživela posebnim jer je prvi put da nastupamo u podmlađenom, izmenjenom sastavu. Ni same nismo znale koliko daleko možemo da dosegnemo. Sigurne u naš rad, posvećenost i sa snom o svetskoj medalji smo otišle u Sidnej. Ostalo ste imali prilike da vidite… Sigurna sam da će ove devojke dosanjati taj san o svetskoj medalji prvom sledećom prilikom.

Prethodnih dana ste mogli na internetu da vidite moje slike sa podlivima nakon preloma nosa. Nažalost to je bio jedan od pehova koji su me zadesili tokom prvenstva, pored rupture lista koja mi se desila usled jakog udarca u mišić, te mi je poslednji meč bio posebno težak. Bavljenje kontaktnim sportom sa sobom nosi i tu mogućnost, nažalost…

No mediji su to prilicno ispratili kao svojevrsnu senzaciju.

Ovo što ću sada napisati neko će okarakterisati kao nenormalno, pokušavajući da objektivno sagleda zdravstveni aspekt bavljenja sportom.

Ali normalnost je relativna stvar. Naročito u slučaju našeg tima. Gde su granice bola i da li za nas one postoje kada ih srce i želja nadvladaju?

Nisam ja jedina igračica koja je obukla dres reprezentacije i igrala sa bolom, prelomom ili pokidanim mišićem. Naročito nisam jedina koja je ostavila srce na terenu svaki put kada dobije priliku da se bori za svoju zemlju.

Da se ovo dogodilo bilo kojoj igračici u našoj ekipi garantujem da bi uradila isto, izašla na teren na ličnu inicijativu i borila se do poslednjeg atoma snage.

Zato imam potrebu da ovo napišem i da odam počast svakoj igračici reprezentacije koja je sopstvene interese, životne planove, pa i zdravlje podredila timu.

Jer na kraju tim uvek dobija“, poručila je Tina Krajišnik.

Prethodni tekstEja Vilson MVP Svetskog prvenstva, Ivon Anderson u drugoj petorci šampionata
Sledeći tekstJelena Maksimović- Jevđenijević u Rasu