Milan Ciga Vasojević posthumno primljen u FIBA Kuću slavnih

Proslavljeni košarkaški trener Milan Ciga Vasojević posthumno je primljen u "Kuću slavnih" Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) u klasi 2022, preneo je Košarkaški savez Srbije (KSS).

Svečani prijem biće održan 30. novembra u „Patrik Bauman Kući košarke“ u švajcarskom Mijeu.

Pored njega u „Kuću slavnih“ biće primljene košarkašice Liza Lesli (SAD), Robin Mar (Australija), Katarina Polini (Italija), Jurgita Štrejmikite-Virbickene (Litvanija), Mame Mati Mbenge (Senegal), kao i treneri Džino Orima (SAD), Antonio Barbosa (Brazil) i Marija Planas (Španija).

Selektor ženske reprezentacije Jugoslavije Vasojević je bio od 1980. do 1989. godine.

Vasojević je sa Jugoslavijom osvojio bronzu na Univerzitetskim igrama 1983. godine u Edmontonu, kao i zlato u Zagrebu četiri godine kasnije.

Na Evropskim prvenstvima je osvojio bronzu 1980. u Banjaluci i srebro sedam godina posle u Kadizu. Srpski trener je tokom karijere osvojio i bronzu na Olimpijskim igrama u Moskvi 1980, kao i olimpijsko srebro iz Seula 1988. godine.

Vasojević je rođen 1932. godine, a u karijeri je vodio i Crvenu zvezdu, BKK Radnički i italijansku ekipu Italmeco iz Barija. Direktor KK Hemofarm iz Vršca postao je 1995. godine, a preminuo je 24. decembra 1996. godine.

Ženski nacionalni Kup nosi njegovo ime od 2006. godine.