Tina Krajišnik i Jovana Nogić: Bile smo prave lavice

Tina Krajišnik i Jovana Nogić blistale su protiv Francuske i posle pobede 68:62 nisu krile sreću nakon plasmana u četvrtfinale Svetskog prvenstva.

0
157

Sjajnu partiku prikazala je kapiten Tina Krajišnik, iako je igrala usled bolne povrede lica i sa modricama oko oba oka.

„Bolje sam nego što izgledam. Vidite po mom licu, nažalost dobila sam udarac u poslednjim sekundama utakmice sa Australijom. To nas nije omelo da provedem neko vreme na terenu i pomognem ekipi da dođe do velike pobede“, rekla je Tina Krajišnik.

Iskusni centar je protiv Francuske zabeležila dabl-dabl od 12 poena i 13 skokova za 30 minuta na parketu.

„Mnogo sam srećna kao kapiten ove ekipe i ponosna sam na devojke, zadovoljstvo je igrati sa njima. Ovo je budućnost srpske košarke“, dodala je Tina Krajišnik.

Srbija čeka rivala u četvrtfinalu, koje se igra u četvrtak, a saznaće ga posle žreba koji će kasnije u toku biti obavljen u Sidneju. Potencijalni protivnici su Sjedinjene Američke Države i Kina, jer se trećeplasirani i četvrtoplasirani iz naše grupe ukršta sa dve najbolje ekipe iz grupe A, a to su upravo SAD i Kina.

„Nama je ova utakmica više bitna bila zbog timskog duha i osećaja na terenu, to je bio cilj, da budemo one borbene lavice koje uvek jesmo na terenu. Mislim da smo u tome uspele. Igrati za reprezentaciju je odgovornost sama po sebi. Uspele smo da se oslobodimo i pokažemo neku lepšu našu košarku. Čeka nas četvrtfinale i odmah se spremamo za to. Idemo hrabro da se borimo ko god da bude rival u četvrtfinalu“, dodala je Krajišnik.

Košarkašice Srbije imaće dan odmora, ali će imati i vremena da se i taktički i mentalno u sredu spreme za ogroman izazov u borbi za polufinale Mundobasketa.

Protiv Francuske je blistala Jovana Nogić sa 17 poena, pet skokova i četiri asistencije.

„Moram da se zahvalim kapitenu i publici, jer su nam navijači bili šesti igrač, mnogo nam je značila njihova podrška. Igrale smo našu košarku. Mogla sam da zamislim četvrtfinale Svetskog prvenstva na prvom učešću (smeh). Presrećna sam, idemo i dalje korak po korak. Došle smo bez ogromnih očekivanja, da se borimo na svakom meču u našem stilu i sad čekamo rivala“, poručila je Jovana Nogić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here