Maljković: Niko ne pominje Anđelu Dugalić i Mašu Janković

Selektorka Srbije Marina Maljković bila je zadovoljna zbog trijumfa protiv selekcije Malija, drugog na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u Australiji.

–Znali smo koliko će biti nezgodno. Mnogo je teška utakmica, težak momenat i za pripremu i za vođenje meča. Veoma su jake, nezgodno je sa njima igrati, bio je ovo vrlo zahtevan meč, koji smo na kraju uspeli da dobijemo. Iako ta deca variraju sa nekim stvarima, pokazuju nešto – kazala je selektorka Maljković, koja je potom dodala:

–Sve vreme se pominju Crvendakić i Dabović, devojke koje od starta nisu tu. To smo rekli, ali niko ne pominje na primer Anđelu Dugalić i Mašu Janković, koje takođe nisu tu, a bitni su igrači. Povredile su se, a od izuzetnog su nam značaja, posebno Dugalić koja je to što ovog ekipi dosta nedostaje u ovom momentu. Trebalo je da bude lider ove generacije.

Poslednji meč u grupi Srbija će odigrati protiv Francuske.

–I Francuska je pretrpela velike promene. Igramo prvi put protiv novog trenera i nekih novih igračica. Videćemo dosta mladih igračica, ali imaju izuztnog pojedinca, znamo šta je Vilijams radila u Evroligi. A te njihove mlade igračice su učesnice vrlo kvalitetne francuske lige. Za mene su dva najjača šampionata turski i francuski. Biće interesantno da vidimo kako će moja ekipa reagovati na to neiskustvo.