Košarkašice u nedelju protiv Australije od 10.00 sati

Košarkaška reprezentacija Srbije u nedelju od 10.00 časova ujutro po srednjeevropskom vremenu igra utakmicu trećeg kola na Svetskom prvenstvu u Sidneju protiv domaće Australije.

Obe ekipe posle dve odigrane runde imaju po pobedu i poraz. Srbija je izgubila od Kanade, pa je napravila podvig trijumfom protiv olimpijskog viceprvaka Japana, dok je Australija na startu izgubila od Francuske, a potom nije imala teži posao protiv Malija.

-Uzbuđene smo zato što znamo da će hala biti puna. Nemamo puno prilike da igramo u punoj hali, pogotovo ovakvoj kakva je Superdoum. Igraćemo protiv veoma dobrog protivnika, kome će publika stalno davati vetar u leđa. Mi moramo da se fokusiramo na našu igru. Znamo koje su naše najbolje stvari. Hoćemo da sve one dobre momente kojih je bilo na utakmicama protiv Japana i Kanade ponovimo, ali i da ih bude još više, pa ćemo videti da li je to dovoljno za pobedu – rekla je Nevena Jovanović.

Posle dve odigrane utakmice Kanada vodi sa oba trijumfa. Polovičan učinak imaju Australija, Japan, Francuska i Srbija, dok Mali još uvek čeka svoj prvi trijumf. U ostalim duelima trećeg kola grupe B sastaće se Mali i Francuska, odnosno Japan i Kanada