Beogradski Radnički započeo pripreme za predstojeću sezonu

Tim sa Crvenog krsta se tokom proteklih dana okupio u hali David Kalinić i počeo pripreme za sledeću sezonu.

Košarkašice Radničkog sada su već standardne učesnice Druge lige Srbije, a prošlu sezonu završile su na sedmoj poziciji u tom takmičenju.

Trener ovog tima Zoran Jovanović ističe da od ekipe u sezoni koja se bliži očekuje pre svega borbenu i agresivnu igru, kao i afirmaciju bar jedne igračice koja dosad nije bila u prvom planu.

„Napredak bar za jednu poziciju, dakle gornja polovina tabele“, cilj je koji trener Jovanović želi da ostvari sa svojom ekipom.

Tim Radničkog malo će se razlikovati od onog kog su navijači imali priliku da upoznaju prošle sezone, ali kako Jovanović navodi, još uvek ima mesta u „rosteru“ Radničkog za devojke koje vole košarku, žele da napreduju i mogu da doprinesu cilju, ali i dobroj atmosferi.

Košarkašica Radničkog Jovana Marković kaže za naš portal da je dobar deo tima ostao isti, ali da je došlo i nekoliko novih košarkašica, za koje se nada da će se dobro uklopiti i slagati na terenu.

Prema njenim rečima, ekipa sa Krsta je raspoloženo dočekala povratak na parket posle letnje pauze, kao i da je sa elanom ušla u trenažni proces.

„Zasad pripreme teku po planu, još uvek smo na početku i dosta toga ima da se radi i sređuje do početka sezone. Nadam se dobrom ulasku u sledecu sezonu i borbi za neku višu poziciju na tabeli i zaobilasku povreda. Zajedno sa trenerom Zoranom sigurna sam da ćemo se potruditi da zasijamo na terenu i dati svoj maksimum“, zaključuje Marković.

Prethodni tekstLuka Ajh novi trener kadetkinja Radničkog iz Beograda
Sledeći tekstIN MEMORIAM – Božidar Mitrović (1937-2022)