Srbija U18 deklasirala Austriju sa 55 poena razlike

U18 reprezentacija Srbije ostvarila je novu ubedljivu pobedu na Evropskom prvenstvu B divizije u Sofiji.

U trećem kolu D grupe, a svom drugom meču na prvenstvu, naše devojke su bile bolje od Austrije rezultatom 98:43 (20:13, 23:11, 24:11, 31:8).

Sledeći rival – u utorak od 17,30 časova – biće selekcija Rumunije. Biće to duel dve jedine neporažene ekipe u grupi.

Tim koji vodi trener Milan Vidosavljević je od starta nemetnuo ritam, na vreme se odlepio i potom do samog kraja držao utakmicu pod kontrolom. Takav razvoj situacije omogućio je i da se minutaža pažljivo rasporedi, pa i da se ne odustane od veoma agresivne igre u odbrani koja je naterala Austriju na niz grešaka – čak 44, a koje su naše devojke uglavnom pretvarale u lagane poene.

Od strašnog pritiska u odbrani naše reprezentativke nisu odustajale ni kada je njihova prednost išla preko 30 poena. I u poslednjem minutu su se bacale za loptu, na način kako su to radile u prvom. Za takvu borbenost nagrađene su ubedljivom pobedom i u dobrom raspoloženju čekaju svojevrsni derbi grupe.

Kako je minutaža ravnomerno raspoređena, i poeni su još ravnomernije. Sve devojke su se upisale u listu strelaca, najefikasnija bila je Ana Milanović sa 18 poena, imala je i 11 skokova. Do dvocifrenog učinka išle su još Dunja Zečević koja je uz15 poena, upisala i 5 skokova, Milica Đokić – 11 poena i 6 asistenciaj i Jovana Spasovski sa 10 poena.

SRBIJA: Vasiljević 8, Đokić 11, Đukić 2, Zečević 15, Miljanić 6, Spasovski 10, Avlijaš 7, Talijan 3, Jevtović 5, Biočanin 7, Milanović 18, Knežević 6. Selektor: Milan Vidosavljević.

STATISTIKA