U18 tim otputovao u Sofiju, na Evropsko prvenstvo B divizije

U18 reprezentacija Srbije otputovala je u Sofiju gde će od 30. jula do 7. avgusta učestvovati na Evropskom prvenstvu B divizije.

0
577

Pred polazak na put, selektor Milan Vidosavljević odredio je tim koji će predstavljati Srbiju na takmičenju u Sofiji.

To su: Milica Đokić, Bojana Talijan, Ivona Miljanić, Ana Milanović, Anja Đukić, Marija Avlijaš, Katarina Knežević, Dunja Zečević, Sara Vasiljević, Jovana Jevtović, Tara Biočanin i Jovana Spasovski.

Uz selektora Milana Vidosavljevića u stručnom štabu još su: asistenti Tamara Bajić i Aleksa Stamenković, skaut Nemanja Ćulafić, fizioterapeut Marko Đurković, doktor Aleksandar Čokanović i tim menadžer Jelena Popović.

Selektor Vidosavljević se, pre svega, osvrnuo na same pripreme.

Naš tim je na okupu od 23. juna, tokom priprema odigrao je i nekoliko prijateljskih utakmica, a posebno dobar test bio je turnir u Češkoj, koji su naše devojke osvojile bez poraza u konkurenciji selekcija iz A divizije.

– Pre svega, moram reći da sam veoma zadovoljan pripremama. Smatram da smo napravili dobar posao, sve što je zamišljeno je sprovedeno i sa te strane možemo da budemo zadovoljni. Sve igračice koje su bile pozvane dale su maksimum i samim tim podigle i treninge na viši nivo. Imali smo dve utakmice protiv Velike Britanije, nakon toga smo otišli u Češku gde smo odigrali veoma jak turnir protiv selekcije domaćina, Izraela i Finske. Imajući u vidu da su sve te ekipe učesnice A divizije, pobede nad njima mnogo su nam značile, pre svega da pokažemo sami sebi koliko možemo. Ja verujem u ove devojke i smatram da stvarno mogu mnogo. Vredno su radile celo leto, posvetile su se maksimalno i sada je došlo vreme da se to i naplati.

Voljom žreba, naše devojke su u prvom kolu slobodne, potom do kraja takmičenja po grupama nemaju predah. U grupi su sa selekcijama: Austrije, Danske, Irske i Rumunije. Po dve ekipe iz svih grupa plasiraće se u četvrtfinale. U prvoj eliminacionoj rundi naš tim ukrša sa grupom gde su: Island, Norveška, Holandija i Slovačka. Startujemo u nedelju protiv Irske.

– Ne krijemo da idemo na Evropsko prvenstvo sa najvišim ambicijama. Poštujemo sve protivnike u grupi, idemo utakmicu po utakmicu. Svaka sledeća je najvažnija. Videćemo na kraju za šta će to biti dovoljno. Zahvalio bih se Košarkaškom savezu Srbije i potpredsednici za žensku košarku Ani Joković, koji su nam kao i svaki put do sada omogućili najbolje uslove za rad, potrudili se da nam ništa ne nedostaje i da sve prođe u najboljem redu.

D grupa
Srbija
Austrija
Danska
Irska
Rumunija

Prvo kolo (30. jul)
17,15: Irska – Danska
19,30: Austrija – Rumunija

Drugo kolo (31. jul)
15,15: Srbija – Irska
17,30: Danska – Austrija

Treće kolo (1. avgust)
15,00: Rumunija – Danska
19,30: Austrija – Srbija

Četvrto kolo (2. avgust)
15,15: Irska – Austrija
17,30: Srbija – Rumunija

Peto kolo (3. avgust)
17,15: Danska – Srbija
19,30: Rumunija – Irska

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here