U20 reprezentacija otputovala u Šopron na EP

U20 reprezentacija Srbije otputovala je u Šopron, gde će od 8. do 16. jula biti održano Evropsko prvenstvo.

0
431

U prvoj rundi takmičenja, naše devojke biće u grupi sa selekcijama Letonije, Portugalije i Irske.

Pred put u Mađarsku, selektor Bojan Janković odredio je tim koji će predstavljati Srbiju u Šopronu.

Tu su sledeće igračice: Anđela Matić, Isidora Tripković, Mona Zarić, Marina Marčetić, Tamara Čorto, Anja Bukvić, Milica Popović, Milica Matić, Jovana Boričić, Marta Jovanović, Nevena Vučković i Nevena Rosić.

Uz selektora Bojana Jankovića, u stručnom štabu su i: asistentkinje Dajana Butulija i Denijel Pejdž, kondicioni trener Jelena Pavićević, doktor Suzana Milutinović, fizioterapeut Mirko Aleksić i tim menadžer Jelena Cvetković.

Poslednji filter nisu prošle Marina Davinić i Tamara Veselinović.

– Za ovih 25 godina koliko se bavim trenerskim poslom, to mi je bila najteža odluka. Voleo bih da je svih 14 devojka moglo da krene na takmičenje, jer su zalaganjem i načinom na koji su pristupale obavezama sve zaslužile da budu u timu – rekao je selektor Bojan Janković.

Pripreme je ocenio kao veoma dobre. Posebno deo na Zlatiboru, gde je odigrano i nekoliko prijateljskih utakmica.

– Devojke su veoma dobro radile, trudile su se i na tome baš ništa ne može da im se zameri. Posle Zlatibora dva dana smo radili u Vizuri, imaćemo još jedan dan za trening u Šopronu, pa krećemo sa utakmicama.

Naš tim u prvom kolu D grupe, u petak od 13 časova, igra protiv Letonije.

– To će biti najteža utakmica u grupi. Mada, na Evropskom prvenstvu nema lakih mečeva. Irska, kao i Portugalija, igra izuzetno agresivno. Letonke su malo manje agresivne u odbrani, ali čitava njihova petorka dobro šutira za tri. Spremamo se za to. Ponavljam, to će biti najjača utakmica u grupi, ali mi se pripremamo za sve tri, polako ulazimo u ritam. Trudićemo se da nedostatak visine nadomestimo agresivnom odbranom, malo jače preko celog terena. Ona prepoznatljiva igra naše seniorske reprezentacije. Želimo da budemo što agresivniji i da iz te odbrane dobijemo dobar napad. Tokom priprema smo probali razne kombinacije, na nekim stvarima moramo još da radimo, ali smo generalno postigli ono što smo želeli.

O ambicijama na predstojećem Šampionatu, Janković je rekao:

– Uvek sam bio veliki optimista, možda nekada i preveliki. Ali, teško mi je da sada pričam o nekim ciljevima. Iz uloge prvog trenera malo drugačije gledam. Za početak cilj je da opstanemo u A diviziji. To je najvažnije. Lično, voleo bih da se se plasiramo u četvrtfinale, ali jako je rano pričati o tome. Pogledali smo veliki broj utakmica. Pejdž, Butulija i ja smo sakutrali sve. Izvesno je jedino da su Španija i Francuska favoriti, imaju najjače ekipe u poslednjih sedam-osam godina i baš odskaču. Ostalo je sve sličnog kvaliteta. Biće dosta izjednačeno Prvenstvo. Mislim da sa ostalima možemo da igramo. Četvrtfinale je neki moj lični cilj, ali da ne pucamo mnogo visoko. Prvo opstanak… Svakako idemo optimistički, jako. Kako kaže selektorka Marina Maljković: „Uvek više, uvek bolje“. Meni je bitno da se devojke trude i bore, da vidim kod njih želju. Mi ćemo uraditi sve što možemo, videćemo za šta će to biti dovoljno – rekao je selektor ženske U20 selekcije, Bojan Janković.

D grupa
Srbija
Portugalija
Irska
Letonija

Prvo kolo (8. jul)
13,00: Srbija – Letonija
15,15: Portugalija – Irska

Drugo kolo (9. jul)
13,00: Letonija – Portugalija
17,30: Irska – Srbija

Treće kolo (10. jul)
13,30: Srbija – Portugalija
15,45: Irska – Letonija

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here