U18 reprezentacija počela pripreme za EP B divizije u Sofiji

Juniorska reprezentacija Srbije – igračice ne starije od 18 godina – danas je počela pripreme za Evropsko prvenstvo „B” divizije koje će biti održano od 30. jula do 7. avgusta u Sofiji.

Na Evropskom prvenstvu u Bugarskoj, Srbija će igrati u grupi sa: Austrijom, Danskom, Irskom i Rumunijom. U četvrtfinale plasiraće se po dve ekipe iz svih grupa. Slede redom eliminacione runde, a samo najbolji sa Šampionata u Sofiji izboriće plasman u “A” diviziju.

Milan Vidosavljević, selektor ženske U18 reprezentacije Srbije, pred start priprema izneo je svoja očekivanja:
– Ove godine nas očekuje Evropsko prvenstvo u Sofiji, gde nam je glavni cilj povratak u “A” diviziju. Imajući u vidu da ove godine samo šampion ulazi u viši rang, automatski su nam i ambicije najviše. Verujem da ova generacija to može da iznese, što je i pokazala na prošlogodišnjim čelendžerima.

Selektor je ukratko objasnio i plan priprema, tokom kojih će najvažniji test naša reprezentacija imati na turniru u Češkoj – Klatovi – gde će joj rivali biti selekcije koje se takmiče u “A” diviziji: Češka, Finska i Izrael.
– Prvi deo priprema obavićemo u Banji Koviljači i na Divčibarama, u tom delu neće biti pripremnih utakmica. Nakon toga se vraćamo u Banju Koviljaču, gde ćemo odigrati dvomeč sa reprezentacijom Velike Britanije, 12. i 13. jula. Posle toga putujemo u Češku na internacionalni turnir gde ćemo imati tri dobre provere, protiv ekipa iz “A” divizije. Po povratku iz Češke dolazimo u Niš, tu ćemo odraditi završni deo priprema pred polazak u Sofiju na EP.

Za kraj, Vidosavljević je podvukao:
– Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim Košarkaškom savezu Srbije koji nam je, kao i uvek, obezbedio najbolje moguće uslove za pripreme.

Pripreme za Evropsko prvenstvo “B” divizije počinju sledeće igračice:
Sara Vasiljević, Art basket
Bojana Talijan, Art basket
Anja Đukić, Art basket
Ivona Miljanić, Art basket
Jovana Spasovski, Crvena zvezda mts
Dunja Zečević, Crvena zvezda mts
Andrijana Vuković, SPD Radnički d.o.o.
Mara Nikolić, SPD Radnički d.o.o.
Tara Biočanin, Kraljevo
Anđela Janić, Kraljevo
Katarina Knežević, Art basket
Milica Đokić, Lavovi (BIH)
Daria Nestorov, Radivoj Korać
Ana Milanović, Crvena zvezda mts
Marija Avlijaš, Crvena zvezda mts
Jovana Jevtović, Crvena zvezda mts
Jovana Nikolić, Vizura

Stručni štab:
• Selektor – Milan Vidosavljević
• Prvi asistent – Tamara Bajić
• Drugi asistent – Aleksa Stamenković
• Kondicioni trener – Nebojša Milanović
• Fizioterapeut – Marko Đurković
• Tim menadžer – Jelena Popović