Reprezentacija otputovala na turnir u Grčkoj

Reprezentacija Srbije otputovala je danas u Atinu, gde će u naredna tri dana učestvovati na prvom međunarodnom turniru Vaso Beskaki.

0
513

Srbija će se sastati sa reprezentacijama Poljske, Grčke i Hrvatske u dvorani Peristeri.

– Na turnir u Grčku putujemo sa podmlađenim sastavom. Naša očekivanja su da igramo na visokom nivou, da damo svoj maksimum i budemo fokusirane na ono što nam selektorka Marina Maljković kaže. Sve tri ekipe dobro poznajemo. Lično sam presrećna i zadovoljna što idemo u Grčku, gde se vraćam prvi put posle pet godina – istakla je Ivana Raca.

Na put je krenulo 15 igračica: Ivana Raca, Vladana Vujisić, Dragana Stanković, Jovana Nogić, Kristina Topuzović, Maša Janković, Aleksandra Katanić, Anđela Dugalić, Žaklina Janković, Ivana Katanić, Katarina Zec, Mina Đorđević, Nadija Smailbegović, Nina Bogićević i Teodora Turudić.

– Iako smo se okupile tek pre desetak dana, već smo imale dve provere protiv Turske i verujem da će ovaj turnir u Grčkoj pokazati naše napredovanje u pripremama. Ovaj turnir će biti posebno značajan za nas, jer je ovo prvi put da mlađe seniorke nastupaju bez većine najiskusnijih igračica ove reprezentacije, koje su je i dovele na ovo mesto na kojem je sad. Očekujem fokus na najvišem nivou i požrtvovanje koje se podrazumeva kod svih igračica i verujem da rezultat i zadovoljstvo neće izostati – zaključila je Jovana Nogić.

Srbija u utorak u Atini od 17 časova igra protiv Poljske, potom je u sredu od 19.30 protivnik domaćin Grčka, a nastup na turniru završava se utakmicom protiv Hrvatske u četvrtak od 17 sati. Seniorke prvi deo priprema za Svetsko prvenstvo u Australiji nastavljaju od subote na Zlatiboru.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here