Jovan Gorec novi trener Pečuja, Daliborka Vilipić u stručnom štabu

Mađarski prvoligaš Pečuj (NKA Universitas PEAC) objavio je da je Jovan Gorec novi trener.

0
528

Za sezonu 2022/23 formiran je stručni štab u kome će kao pomoćni trener raditi i Daliborka Vilipić.

„Čast mi je što sam deo kluba iz Pečuja, NKA Universitas PEAC i Košarkaške akademije Ratgeber. Postati glavni trener u klubu koji je izgradio toliko sjajnih trenera i igrača ispunjava me ogromnim zadovoljstvom. Uveren sam da ćemo uz naporan rad i odricanje tima, stručnog štaba i uprave uspeti da vratimo klub tamo gde mu je mesto, među najboljim klubovima u Evropi“, rekao je Gorec na promociji.

Jovan Gorec, koji je rođen 1983. godine, potpisao je dvogodišnji ugovor. Poslednje dve godine je radio u Kini. Tokom trenerske karijere je radio u Srbiji i Libanu, a bio je pomoćnik selektora muške selekcije Novog Zelanda na Svetskom prvenstvu.

Daliborka Vilipić je legenda ovog kluba, a trenerskim poslom u ovom klubu se bavi poslednje tri godine. Bila je trener juniorske ekipe koja je osvojila srebro u nacionalnom prvenstvu. Specijalista je za individualni trening sa centrima.

„Za mene je velika stvar što računaju na mene u seniorskom timu, sve je to veoma motivišuće za mene. Osim što se nadam da ću mnogo naučiti, mislim da ću moći i da pomognem. Radujem se uspešnoj sezoni“, rekla je Vilipić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here