Crvena zvezda povela sa 2:0 protiv Art basketa, Katanić dovela crveno-bele na korak od titule

Košarkašice Crvene zvezde povele su sa 2:0 u finalnoj seriji plej-ofa protiv Art basketa.

0
848

Crveno-bele su ovog puta kao gošće slavile sa 77:73 (12:12, 19:20, 21:22, 25:19) i stigle na pobedu od titule, a junakinja pobede bila je Aleksandra Katanić koja je postigla poslednja četiri poena na utakmici.

Utakmica je odigrana pred oko 200 gledalaca u hali „Mega fektori“.

Podatak da je najveća razlika tokom meča iznosila osam poena u korist jedne od ekipa dovoljno govori o rezultatskoj neizvesnosti koja je pratila ovu utakmicu.

Art je bolje otvorio utakmicu i vodio većim delom u prvih 20 minuta. Zvezda je samo jednom imala rezultatsku prednost u ovom periodu, i to posle poena Aleksandre Katanić u 17. minutu za 21:20.

Međutim, kvalitet igre najčešće nije bio na nivou kvaliteta ekipa. Pogotovo u šutu, gde je Art za tri poena u jednom trenutku imao 1/15, a Zvezda za 2 5/19. Međutim, segment šuta za tri peona kod Zvezde je bio velika prevaga. Crveno-bele su se u dva navrata u prvom poluvremenu vraćale takvim poenima preko Nađe Nedeljkov i Miline Mišeljić iz većeg minusa, a u nastavku pravile razliku.

U trećoj četvrtini videli smo rezultatsku klackalicu i česte smene u vođstvu, a tačku na ovaj period stavila je najbolji pojedinac u domaćem timu Snežana Čolić trojkom za 54:52.

Zvezda je od starta poslednje četvrtine zaigrala snažnije, pa je serijom 12:2 koju je trojkom završila Maša Janković stigla do najubedljivijih 64:56 u 33. minutu. Trio Đoković-Stefanović-Rosić je imao slab šuterski dan (3-20), pa su sredinom poslednjeg perioda tim u igru vraćale Anja Bukvić i Ivona Miljanić. Upravo je Bukvić minut i po pre kraja donela izjednačenje svom timu na 73:73.

Usledilo je nekoliko grešaka na obe strane, a u finišu se najbolje snašla Aleksandra Katanić. Prvo je solo prodorom 26 sekundi pre kraja donela Zvezdi vođstvo 75:73, potom je devet sekundi pre isteka vremena staloženo sa linije slobodnih bacanja svoj tim odvela do 77:73, što je bio i konačan rezultat. Domaći tim je u poslednjih 90-tak sekundi imao čak tri izgubljene lopte, i to posle pogrešnih dodavanja, što ih je skupo koštalo na kraju.

Aleksandra Katanić je utakmicu završila sa indeksom 29. Za 36 minuta je postigla 15 poena, uz šest skokova i sedam asistencija.

Maša Janković je postigla 14 poena, uz osam skokova, a Kendrian Elit 13 poena, uz takođe osam skokova. Dvocifren košgeterski učinak je imala i Milina Mišeljić sa 11 poena, uz po tri skoka i tri asistencije.

Snežana Čolić je predvodila Art basket sa 23 poena (4 skoka, 5 asistencija). Po 12 poena su postigle Anja Bukvić (4 skoka) i Marta Mitrović (7 skokova).

Treća utakmica finalne serije igra se u sredu u hali „Basket siti“. U slučaju trijumfa Crvena zvezda bi prigrlila 33. šampionsku titulu, a ukoliko Art basket slavi serija bi se ponovo preselila u „Mega fektori“.

STATISTIKA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here