Intervju – VESNA DŽUVER, trener ŽKK Vrbas

Košarkašice Vrbasa sezonu su završile na sedmoj poziciji.

0
1035

O svemu što je klub pratilo tokom sezone, razgovarali smo sa trenerom Vesnom  Džuver.

Koju ocenu biste dali sebi i timu za minulu sezonu, odnosno, u kojoj meri ste zadovoljni prikazanim?
– Uvek može i mora bolje. Zadovoljni smo rezultatima ove sezone. Preuzela sam ekipu sa samo 2-3 igračice, pa polako sklapala tim. Na kraju smo, uz dosta poteškoća, zaslužili sedmo mesto. Teško je ocenjivati sebe i biti realan, to prepuštam drugima. Što se tima tiče, visoka ocena za sve što su pružile.

Imali ste težak raspored na startu- tri gostovanja i meč protiv Vojvodine kod kuće. Jesu li dve pobede u gostima trasirale put ka željenim ciljevima?
– U svojim planovima i nadanjima sam računala  na više od dve pobede u prva četiri kola. Ipak, te dve pobede jesu omogućile da lakše idemo ka zadatim ciljevima.

Izgubili ste potom nekoliko utakmica na jednu loptu. Koliko ste zadovoljni činjenicom da se ekipa izdigla i uspela isto tako kasnije da dođe do nekih pobeda u triler završnicama?
– Imali smo više takvih utakmica. Trebalo je vremena da počnemo da verujemo da vredimo i da kompletni možemo pružiti sjajne partije. Teško je gubiti, pogotovo u poslednjim minutima, gde nam je definitivno roster bio kratak za nešto više. Zato sam još više ponosna na karakter svoje ekipe koji je pokazao svoje vrednosti.

Krajem prvog dela sezone, imali ste nekoliko promena u timu. Otišle su dve igračice, stigla Popović. Šta je bila želja za promenama?
– Ispoštovali smo želje igračica da odu. Priključila nam se Danijela Popović, koja je pokazala kvalitet i želju da pomogne timu i u tome je uspela.

Početak 2022. doneo vam je četiri vezane pobede. Je li to bio najbolji deo sezone?
–  Jeste. Sjajan početak godine. Ekipa je bila željna dokazivanja. Fantastična atmosfera i sjajan karakter devojaka doprineo je tim rezultatima.

Nije česta situacija da klub angažuje igračicu iz SAD.  Kako iz ovog ugla gledate na učinak Kaje Proktor?
– Dugo smo tražili pojačanje. Nismo imali sreće u pronalasku adekvatnog pojačanja, pa smo se odlučili za Proktor. Odličan igrač, devojka koja se potpuno uklopila u naš sistem i sjajnim igrama doprinela mnogim pobedama.

Vratili ste Natašu Mijatović u klub nakon nekoliko godina pauze. Bila je kapiten i nesumnjivo jedan od najboljih centara lige. Koliko je Vama i vašem timu značio jedna tako iskusna igračica, koja je uzgred ranije nastupala za Vrbas?
– Nataša Mijatović se na našu sreću vratila u klub nakon duže pauze. Kao moja bivša saigračica, bila mi je desna ruka. Njen doprinos svemu je nemerljiv.  Centar sa velikim iskustvom bila je nerešiva enigma za druge ekipe. Vodila je tim kao pravi kapiten.

Kakva je situacija sa mlađim kategorijama u klubu?
–  Pionirke se bore za plasman na finalni turnir Vojvodine, koji vodi na završni turnir Srbije. Imamo odličnu ekipu koju predvodi Jovana Popović, kadetska reprezentativka Srbije. Nadamo se plasmanu na finalni turnir. Želimo da posebnu pažnju ove sezone damo na radu sa mlađim kategorijama i povećamo broj devojčica.

Kakva je, sa igračke strane perspektiva kluba za narednu sezonu?
– Želja kluba je da se produži saradnja sa svim devojkama  i na dobrom smo putu da tako i bude. Planirana su dva pojačanja i priključivanje kadetkinja prvom timu. Tako skockana ekipa će biti tim čiji će ciljevi biti veći od trenutnog sedmog mesta.

Koji su Vaši planovi, da li ostajete u Vrbasu?
– Da, na obostrano zadovoljstvo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here