INTERVJU – MARTA JOVANOVIĆ, košarkašica Art basketa

U pauzi koju su sve košarkašice i klubovi iskoristili da pre svega odmore a posle novogodišnjih praznika i radno nastave, iskoristili smo priliku da razgovaramo sa košarkašcom Art basketa koja maksimalno koristi svoje minute na terenu.

0
512

Marta Jovanović je rođena 2002. godine i pored Art basketa nastupala je i u Partizanu 1953. Kod trenera Milana Vidosavljevića igra u proseku 22.8 minuta i postiže 7.5 poena, uz 4.5 skoka i 1.6 asistencija po utakmici.

Posle više godina provedenih u Partizanu opredelila si se za Art. Da li je nova sredina ispunila sva tvoja očekivanja?

Tačno je, u Partizanu sam provela veliki period svog zivota, od 10 do 19 godine. Kada sam dobila poziv od Arta osetila sam da treba da promenim sredinu i ubrzo sam shvatila da nisam pogrešila jer sam stvarno prezadovoljna sa celokupnim klubom.

Kako si se uklopila u veoma mladu centarsku liniju Arta? Vršnjakinja si sa Mitrović i Vučković, uz godinu dana stariju Stefanović.

Sa sve tri igračice sam igrala u reprezentaciji i dugi niz godina smo igrale jedne protiv drugih što mislim da mi je bio ogroman plus kada sam došla.

Trenutno ste treće mesto na tabeli, sa kakvim ciljevima ulazite u nastavak?

Naravno ulazimo sa najvišim ciljevima, prvo da osvojimo kup pa onda da se borimo za prvaka Srbije. Ali pre svega najveći cilj celog kluba je da se na kraju sezone vidi individualni napredak.

Jedina ste ekipa koja je savladala Crvenu zvezdu. U kojoj meri vam to diže samopouzdanje za nastavak sezone?

Naravno da znači jer se radi o dugogodišnjem prvaku Srbije i ova pobeda je samo pokazatelj koliko ozbiljno radimo i treniramo.

Koje još klubove vidite kao najveće rivale u borbi za ostvarenje ciljeva?

Osim već pomenute Zvezde, svi klubovi koji se nalaze u gornjem delu tabele vidimo kao rivale

Da li si zadovoljna svojim igrama od početka sezone? Šta sebi najviše zameraš?

Imala sam dobre i manje dobro odigrane utakmice i znam da uvek mogu bolje. Želim da svoje greške smanjim na minimum i naravno da se fokusiram da ih ispravljam što brže. Trenutno najviše želim da povećam procenat šuta za tri poena.

Igrala si nedavno za ekipu koju je vodio tvoj otac. Da li je to ispunjenje jednog sna?

Nije ostvarenje mojih snova jer tatu nikad nisam doživljavala kao trenera nego samo kao tatu ali pošto želim u budućnosti da se bavim trenerskim poslom, gledam evroligaške utakmice sa njim i volim kada razgovaramo o košarci i svaki savet mi naravno pomaže.

Da li imaš dovoljno slobodnog vremena i kako ga provodiš?

Pošto volim da treniram sasvim mi je dovoljan jedan dan nedeljno, koji znam pametno da iskoristim. Najčešće idem u bioskop, izađem u kafić sa drugaricama ili ako sam baš umorna prespavam ceo dan.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here