INTERVJU – VANJA RAŠIĆ, košarkašica Karaburme

Košarkašice Karaburme završile su prvi deo sezone u Drugoj ligi Srbije u donjem delu tabele sa tri pobede.

Beograđankama u novoj 2022. godini predstoji borba za sredinu tabele, a u tome će veliku pomoć imati u Vanji Rašić koja je ove sezone jedna od vodećih košarkašica ekipe sa prosekom od 13 poena, 4.8 skokova i 1.2 asistencije po utakmici.

Položaj na tabeli sugeriše da ne možete biti zadovoljni. Šta možemo da očekujemo u nastavku sezone?
-Naša ekipa je jako mlada, ali i talentovana. Mi smo u jesenjem delu sezone puno radile na uigravanju, a za rezultate je potrebno vreme. U nastavku sezone očekujem da će naš rad uroditi plodom. Smatram da timskom igrom možemo položaj na tabeli znatno popraviti.

Šta vidiš kao najveću snagu svog tima?
-Najveća snaga našeg tima je veliki talenat koji poseduju igračice i mladost uz stečeno iskustvo tokom karijere u mlađim kategorijama pojedinih igračica.

Kako ocenjuješ kvalitet lige i koga bi izdvojila kao vaše najveće rivale u borbi za zacrtani cilj?
-Liga je jako ujednačena što je dobro za košarku. Samim tim je i kvalitet na zavidnom nivou. Posebno je interesantno što nema izrazitih favorita kao u prethodnim sezonama.

Jedna si od vodećih strelaca u ekipi. U kojoj meri si zadovoljna svojim igrama?
-Kako u košarci, tako i u životu se vodim time da uvek može bolje jer se na taj način motivišem i navodim sebe na napredak. To što sam jedan od vodećih strelaca će mi biti još draže ako na kraju sezone ostvarimo zacrtani cilj, a to je gornji deo tabele.

Koju utakmicu u prvom delu sezone posebno pamtiš?
-Svaka utakmica donosi novo iskustvo i od velikog je značaja. Kada govorim o ličnom uspehu izdvojila bih utakmicu u Srbobranu gde sam postigla 29 poena uz 10 skokova i 4 asistencije.

Gde vidiš prostor za napredak u svojoj igri?
-Treneri su mi uvek govorili da iz dobre odbrane dolazi i napad. Prvenstveno bih radila na tome što će, sigurna sam, doneti još veći doprinos ekipi.

Koga posebno ceniš u ligi od igračica na tvojoj poziciji?
-Zaista cenim svakog igrača, mnogo talentovanih i iskusnih igračica ima, teško je izdvojiti jednu.

Kada nisi na treningu ili utakmici, šta najviše zaokuplja tvoju pažnju?
-Ove godine sam upisala fakultet. Kada nisam na košarkaškom terenu uglavnom učim i trudim se da na oba polja budem uspešna. Naravno, vreme uvek izdvojim i za voljene osobe. 😊

Prethodni tekstCrvena zvezda stotkom protiv Radničkog završila kalendarsku 2021. godinu
Sledeći tekstTina Krajišnik najbolja sportistkinja Loznice u 2021. godini, Anđelka Milovanović najbolja mlada sportistkinja