Statua Gordane Goce Bogojević biće postavljena u Kragujevcu – Grad prihvatio inicijativu KSS I PPNS

Komisija za podizanje spomenika, na osnovu inicijative koju su pokrenuli udruženje PRVI PRVI NA SKALI i Košarkaški savez Srbije, jednoglasno je prihvatila predlog za postavljanje statue Gordane Goce Bogojević ispred istoimene hale u Velikom parku - danas je naše udruženje obavestio kabinet gradonačenika.

0
208

Komisija će u okviru svojih nadležnosti pribaviti stručna mišljenja nadležnih organa (Gradska uprava za razvoj i investicije i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije) u pogledu utvrđivanja tačne lokacije, uslova uređenja, finansijskog plana i uslova konkursa za postavljanje obeležja, navedeno je u obaveštenju.

Nakon sprovedenih radnji i pribavljene potrebne dokumentacije, bićemo blagovremeno obavešteni o daljim aktivnostima u vezi sa realizacijom postavljanja statue, naveo je Grad.

U ime svih poštovalaca košarkašice Gordane Goce Bogojević (Kragujevac, 20. maj 1974. – Herceg Novi, 5. decembar 2009), potpredsednica Košarkaškog saveza Srbije Ana Joković i osnivač udruženja PRVI PRVI NA SKALI Dejan Milošević dostavili su 5. maja gradonačelniku Nikoli Dašiću inicijativu „Statua i Memorijal ’Gordana Goca Bogojević’ u Kragujevcu“.

Podsećamo na sadržaj inicijative u celini.

In memoriam: Gordana Bogojević-Kovačević, 20. 5.1974. – 5.12. 2009.

Obraćamo Vam se Inicijativom da se u čast Gordane Goce Bogojević (Kragujevac, 20. maj 1974. – Herceg Novi, 5. decembar 2009) postavi njena statua ispred hale u Velikom parku koja nosi Gocino ime i da Grad Kragujevac postane organizator redovnog godišnjeg događaja – memorijalne revijalne košarkaške utakmice „Gordana Goca Bogojević“.

Ovim poshumnim odavanjem počasti, Grad Kragujevac doprineo bi da nastavi da živi priča o našoj Divi košarke, a dan njenog rođenja – 20. maj – mogao bi da bude povod da se to obnaroduje.

S poštovanjem,

U Kragujevcu i Beogradu,
5. maja 2021. godine

Inicijatori:
Dejan Milošević, Predsednik UO udruženje PRVI PRVI NA SKALI
Ana Joković, potpredsednica Košarkaškog saveza Srbije

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here