Nikolina Milić o uspehu Seksarda: Čast je biti deo najvećeg evropskog takmičenja

Prvi put u istoriji kluba mađarski Seksard je izborio učešće u Evroligi, a među najzaslužnijima za to bile su srpske košarkašice Nikolina Milić i Sara Krnjić.

0
133

Tim trenera Željka Đokića je do ovog istorijskog uspeha stigao nakon što je na kvalifikacionom turniru u Rumuniji bio maksimalan u konkurenciji domaćeg Sepsija i turskog Kajzerija.

Nikolina Milić bila je MVP prve utakmice na turniru, a Sara Krnjić druge.

O kvalifikacionom turniru, Nikolina Milić za kosarka24 kaže da ekipa Seksarda može da pokaže bolju igru, ali ne krije zadovoljstvo zbog učešća u pisanju istorije ovog kluba iz Mađarske.

„Mislim da generalno nismo odigrali na nivou na kojem ekipa može da bude. Naravno najvažnije je da smo se izborili za regularni deo Evrolige, što je ujedno i istorijski momenat za klub. Drago mi je da mogu da budem deo klupske istorije“, objašnjava Milić.

Reprezentativka Srbije navodi da je naredni period važan kako bi se ispravile greške i unapredila igra.

„Ohrabruje činjenica da možemo da igramo mnogo bolje nego što smo to pokazali u kvalifikacijama i naredni period će poslužiti da analiziramo ove utakmice i da radimo na tome da ispravimo greške i unapredimo neke segmente igre. Čast nam je biti deo najvećeg evropskog takmičenja i jako smo motivisani da se nadmećemo sa najjačim ekipama u Evropi“, ističe Milić.

Osvrnuvši se na prvenstvo Mađarske, Milić je istakla velike ciljeve.

„Što se tiče domaćeg prvenstva, očekujem da nastavimo sa dobrim rezultatima koje je klub imao prethodnih godina i da dođemo u situaciju da se sa Šopronom borimo za titulu prvenstva i kupa Mađarske“, zaključila je Nikolina Milić za kosarka24.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here