Vojvodina 021 pobednik kvalifikacionog turnira za jedinstvenu kadetsku ligu, plasirali se i Srem i Srbobran

Od petka do nedelje u Srbobranu je odigran kvalifikacioni turnir na području regiona Vojvodina za jedinstvenu Žensku kadetsku ligu Srbije.

0
583

Posle tri dana i utakmica u kojima su četiri ekipe igrale svaka sa svakim učešće u jedinstvenoj ligi su obezbedile ekipe Vojvodine 021, Srem iz Sremske Mitrovice i Srbobran.

Ekipa Vojvodine 021 osvojila je turnir sa maksimalnim učinkom. Tim trenera Nenada Srdića je bio ubedljiv, pa su pobeđene ekipe Srema (83:38), Novosadske ŽKA (84:50) i Srbobrana (76:38).

Tri ekipe su na kraju završile u takozvanom trouglu, a na osnovu koš razlike u međusobnim mečevima, drugo mesto je zauzela ekipa Srema, treći je Srbobran, dok je Novosadska ŽKA završila kvalifikacije bez plasmana u jedinstvenu ligu, i to za jedan koš.

Srem je savladao Srbobran sa 69:61, Srbobran je savladao NŽKA sa 88:81, a NŽKA je bila bolja od Srema sa 63:58.

Do sada su plasman u jedinstvenu kadetsku ligu obezbedile Crvena zvezda kao prošlogodišnji šampion, Hajduk Veljko iz Negotina kao predstavnik regiona Istočna Srbija/Južna Srbija, Kraljevo i Ča Basket iz regiona Zapadna Srbija/Raško-kosovsko-metohijski region, kao i pomenuti trio iz regiona Vojvodina.

Ostaju da se odigraju kvalifikacije u regionu Centralna Srbija, gde će četiri ekipe dati dva predstavnika, kao i Beograd, gde će šest ekipa kroz dva kruga kvalifikacija dati tri učesnika.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here