Kadetkinje sjajno startovale na Čelendžeru u Španiji, Avlijaš sa 32 poena predvodila Srbiju do pobede nad Mađarskom

Košarkašice Srbije, uzrasta do 16 godina, na sjajan način su startovale na Čelendžeru u španskom gradu San Fernandu.

0
739

Izabranice selektorke Biljane Stanković su u hali „Pabellon Bahia Sur“ savladale Mađarsku rezultatom 58:55 (14:23, 16:13, 19:7, 9:12).

Junakinja pobede bila je Marija Avlijaš koja je postigla 32 poena i koja je u finišu postigla veoma bitnu trojku.

Fiba

Srbija nije dobro započela ovu utakmicu. Mađarice su na startu opravdavale ulogu velikog favorita. Od starta su povele i posle pet minuta stekle dvocifrenu prednost – 7:17. Do najvećeg vođstva rival je stigao u 8. minutu kada je na semaforu pisao rezultat 10:23.

Srpski tim je u prvih pet minuta druge četvrtine postigao samo dva poena, pa rivalu nije bilo teško da održava dvocifrenu prednost. Do buđenja je naš tim stigao u finišu prvog poluvremena. Serijom poena stigle su na tri poena minusa, da bi Mađarska ipak posle 20 minuta imala šest poena viška na svom kontu.

Fiba

Do potpunog preokreta Srbija je stigla već početkom treće četvrtine. Vesić i Avlijaš su trojkama pokrenule seriju 17:2 pa je naš tim u 27. minutu poveo sa 47:38. Znatno čvršća odbrana dozvolila je rivalu samo dva poena za sedam minuta.

Srbija je u poslednju četvrtinu ušla sa šest poena viška (49:43) i prednost je održavala sve do 35. minuta kada su Mađarice stigle do izjednačenja – 51:51.

Usledio je dramatičan finiš, u kome je minut pre kraja Avlijaš trojkom donela Srbiji prednost 56:54.

Mađarska je 16 sekundi pre kraja posle sumnjivog faula dobila priliku da izjednači sa linije penala, međutim Ratkai je bila polovična, ali ne i Ana Milanović koja je oba puta bila precizna za 58:55. Mađarska je imala 15 sekundi za eventualno izjednačenje, međutim njene igračice nisu bile precizne, pa je usledilo veliko slavlje srpskog tima.

Fiba

Pored Avlijaš, značajan doprinos pobedi dala je Ana Milanović, koja je utakmicu završila sa dabl-dabl učinkom od 10 poena i 13 skokova.

U timu Mađarske Toman je bila najefikasnija sa 16 poena, dok je Strausz postigla 13.

U okviru grupe B Hrvatska je u okviru prvog kola savladala Litvaniju sa 77:73, a večeras igraju Španija i Ukrajina.

Srbija u utorak od 20.30 igra protiv Španije meč 2. kola.

STATISTIKA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here