Marina Maljković: Amerika je jedan veliki korak ispred, za treće mesto odlučuje ko bude „gladniji“

Košarkašice Srbije, prema očekivanjima, poražene su u polufinalu Olimpijskih igara u Tokiju od Sjedinjenih Američkih Država (59:79).

0
326

Srbija će tako u borbu za bronzanu medalju u subotu od 9 sati.

O prošloj i narednoj utakmici govorila je Marina Maljković selektorka Srbije.

– Bolji tim je pobedio. Nema tu mnogo iznenađenja. One su ipak tim Sjedinjenih Američkih Država, iako su napravili neke promene i ostalo. To je i dalje tim koji je veoma teško pobediti. Da ne brojim korake, reći ću samo da su jedan veliki korak ispred svih nas. I stvarno nije lako pobediti ih. Ipak, možeš da igraš protiv njih i da daš sve što imaš. To smo uradili u nekim delovima utakmice. Imali smo veoma lošu prvu četvrtinu, pa smo onda nešto i igrali u ostatku utakmice. Naravno, to nije bilo dovoljno za tako snažan tim kakav ima SAD. Kao što smo znali posle velike pobede protiv Kine, i dalje ništa nismo osvojili, za 24 časa nas čeka nova utakmica.

Na pitanje da je pokušavala da odmori nosioce za meč za treće mesto, jer su one većim delom drugog poluvremena presedele na klupi i da na taj način napravi neki balans, Maljkovićeva je rekla:

– To je bio jedan od razloga. Drugi je kvalitet igre koji su devojke sa klupe donele. Ubacile su 42 poena. I to je najviše bio razlog zašto su starteri manje igrali. Pokazale su energiju, igrale veoma agresivno u odbrani. Nisu samo ušle na teren, već su zaista i igrale. I to vrlo agresivno protiv najboljih na svetu. Zato su bile na terenu. Naravno, kao trener morate da napravite neki balans, jer nas čeka nova utakmica za 24 sata. Ali te igračice su i zaslužile da igraju ovu utakmicu.

Srbija će imati više vremena za odmor i pripremu meča za treće mesto, u odnosu na rivala iz drugog polufinala. Da li bi to mogla da bude prednost, bio je pitanje za selektorku Maljković.

– Ne mislim da će napraviti neku razliku, da će biti odlučujuće, da se tako izrazim. Kada imate još jednu šansu da osvojite medalju, definitivno će odlučiti to ko bude želeo više, ko je „gladniji”. To je sigurno.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here