Marko Brkanlić novi trener SK Tirane, Anamarija Stojičić prvo pojačanje

Srpski mladi trener Marko Brkanlić postavljen je za šefa stručnog štaba SK Tirane iz Albanije. Odmah, po dolasku u Tiranu, Anamarija Stojičić je potpisala ugovor sa istim klubom.

0
1224

Anamarija Stojičić igra na poziciji krila i u prethodnoj sezoni je bila član tima Kraljeva. Za 21 odigranu utakmicu imala je prosek od 6.3 poena uz 3.3 skoka i 1.9 asistencija po utakmici.

„Odlučila sam se na odlazak u Tiranu iz razloga sticanja pune afirmacije kao košarkašice jer imam dovoljno iskustva iz proteklih sezona. Svaka inostrana liga je izazov, a tako su i u Tirani izazovi i ambicije velike. Sa novim trenerom Markom, koji je stručan i ambiciozan verujem da će saradnja biti odlična. Uzajamno poverenje i rad garantuju uspeh.“ rekla je za naš sajt mlada košarkašica Srbije.

Marko Brkanlić je prethodne sezone bio u stručnom štabu Vojvodine 021 i vodio kadetsku ekipu iste ekipe.

„Pre svega želim da se zahvalim Aleksandru Jovanoviću i ŽKK Vojvodina 021 na mentorstvu i prilici za rad u seniorskoj košarci u prethodnoj sezoni. To je u mnogome doprinelo želji za mojim radom u ženskoj košarci,a prilika koja se ukazala u pozivom kluba iz Tirane definitivno me je usmerila u tom pravcu. Radujem se novom početku i novom izazovu, ozbiljnijem nego svim ranijim. Protekli period iskoristio sam kako bih se upoznao sa klubom i ligom u kojoj ćemo nastupati i lično mislim da okruženje pruža sve uslove za razvoj i mene kao trenera i igračica koje u klubu nastupaju. takmičarski ciljevi u klubu su uvek visoki što sam ovaj izazov čini još kompletnijim.“ izjavio je Marko Brkanlić.

Pored Anamarije Stojičić, u klub je stigla i amerikanka Jona Mekenzi a trener Brkanlić ima u planu dovođenje još pojačanja.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here