Milan Vidosavljević: Naše devojke su pokazale da mogu da se nose sa najjačim ekipama i da im je tu mesto

Reprezentacija Srbije, sastavljena od košarkašica do 18 godina, osvojila je FIBA Čelendžer koji je odigran u češkom gradu Klatovi.

0
215

Tim selektora Milana Vidosavljevića ostvario je maksimalan učinak, odnosto svih pet pobeda.

Posle svega, Milan Vidosavljević, selektor našeg tima, bio je zadovoljan. U oceni turnira u Klatovima, rekao je:

– Pre svega, veoma smo srećni i zadovoljni zbog osvajanja ovog U18 FIBA Čelendžera. Kada smo polazili na takmičenje nismo sebi postavili prvo mesto kao primarni cilj, ali smo se nadali i verovali da to možemo učiniti iz prostog razloga jer smo odradili stvarno dobar i veoma ozbiljan pripremni period od šest nedelja, gde smo, zahvaljujuci Košarkaškom savezu Srbije i, pre svega, Ani Joković, imali izvanredne uslove za rad. Sve je bilo podređeno nama i fokusu na košarku.

Selektor srpskih juniorki je potom dodao:

– Iako smo znali da nas na ovom turniru čekaju veoma jake ekipe, pretežno iz A divizije, pa i da u našem sastavu imamo čak devet debitantkinja, nismo hteli da dođemo ovde turistički, već da se pokažemo u što boljem svetlu. Već na samom startu smo igrali protiv domaćina, Češke, i tom pobedom smo skinuli pritisak sa sebe i dali sebi vetar u leđa za ostatak turnira. Sledeća utakmica je bila protiv evropskog vicešampiona – Litvanije, koja je bila predvođena jednom od najvećih talenata Evrope – Juste Jokite. Naše devojke su i tu pokazale da mogu da se nose sa najjačim ekipama i da im je tu mesto. Nakon toga samopouzdanje je stvarno bilo veliko i redom su padale Mađarska, Irska i na kraju Turska.

Posebno je zadovoljan činjenicom da smo turnir završili bez poraza.
– To je nagrada koju su devojke zaslužile za trud i posvećenost koju su imale tokom ovog perioda, kao i odličnu atmosferu koja je bila u nasem timu. Verujem da će iskustvo koje su skupile ovog leta biti od velikog značaja u nastavku njihovih karijera. Takođe smatram da je ovo bio veliki podstrek za našu ekipu, i da sledeće godine kada bude bilo Evropsko prvenstvo, naša ekipa neće imati problema da se vrati u A diviziju, ako bude imala ovakav pristup. Zahvalio bih se devojkama i celom mom timu na svemu urađenom u proteklom periodu. Bilo mi je stvarno zadovoljstvo što sam imao tu čast da predvodim ovakav kolektiv – rekao je Vidosavljević.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here