Marina Maljković: Mnogo smo loše odigrali, sada je tema skupiti se i izginuti

Selektorka Srbije Marina Maljković komentarisala je utakmicu protiv Južne Koreje.

0
351

Srbija je slavila rezultatom 65:61 i prošle u četvrtfinale.

– Videli ste i sami, neverovatno je koliko je jak ovaj turnir. Jednostavno ne postoji ekipa za koju znaš unapred da ćeš da je dobiješ. Ruku na srce, u Riju smo imali tri-četiri ekipe koje smo mogli da dobijemo. Ne mi, nego svi. Nismo slučajno, ceo moj stručni štab, u Aziji, na raznim stranama Azije. Dešava se nešto. Vidite da je ženska košarka u Japanu, Kini, u Koreji na jako visokom nivou. U svakom slučaju, ženska košarka strahovito napreduje. Ogromna je razlika u kvalitetu tima u odnosu Rio i sada Tokio. Sa razlogom, bez ikakvog čuđenja, imamo ovako teške utakmice.

Na pitanje, koliko je bilo teško pripremiti ekipu za ovakvog protivnika, selektorka je rekla:

– Posebno je teško jer ti znaš, pošto živiš ovde i savršeno znaš kako to funkcioniše i kakve su njihove glave, a mi smo ipak Evropljani i svi mi iz Evrope imamo ono „možda ćemo lako“, „nije to baš tako“ ili „neće baš 40 minuta“. Hoće, hoće… Videli smo i u drugim sportovima šta se dešavalo sa ljudima ovog kontinenta. Tako da, sa te strane je bilo dodatno teško, jer je teško kada ti znaš a ne možeš do kraja nekog ko nije bio tu i ko se nije susreo sa tim, da ubediš. Realno, mi dugo nismo igrali utakmice sa ekipama iz Azije, čak je bilo planirano da igramo prijateljske, namerno, pred Olimpijske igre, ali je to sve otkazano. To nismo imali, ali to je i sada nebitno. Davno prošlo vreme. Mnogo smo loše odigrali. Mnogo loše! Potpuno bez prisustva, fokusa i glave. Evo već treća utakmica zaredom, da tu imamo najviše problema. Sada je tema skupiti se i izginuti, ali do kraja, za svoju zemlju, bez ikakvih fraza. Ili jesi ili nisi…

Tina Krajišnik

– Pobedile smo i stvarno sam ponosna na moje saigračice. Srećna sam što smo u četvrtfinalu, ali nisam zadovoljna onim što smo uradile sada na terenu. Mislim da je glavni razlog bio nedostatak fokusa. Znale smo kako igraju, kakav je njihov stil igre, da nikada ne odustaju do samog kraja i zaista želim da im na tome čestitam. Morale smo mnogo bolje. Moraćemo da se bolje fokusiramo, da rešimo naše probleme i da igramo našu igru. Mislim da naš tim ima mnogo više da pokaže i mnogo više da dostigne. Zaista verujem da ćemo uraditi bolje.

Srbija će u ponedeljak oko 15 časova saznati ime rivala u četvrtfinalu a kojeg će odrediti žreb. Četvrtfinalna utakmica je na programu u četvrtak.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here