Milica Janković u narednoj sezoni deo trenerskog tima Budućnosti

Milica Janković, posle dve sezone provedene u Radivoju Koraću, sa kojim je nedavno osvojila bronzu na državnom prvenstvu za igračice do 17 godina, u narednoj sezoni će biti članica Budućnosti iz Podgorice.

0
400

Janković će nastojati da da dodatni doprinos da iz crnogorskog šampiona bude još više novih talenata.

-Zadovoljstvo je da ću biti trener u ekipi Budućnosti. Ono što je presudilo da odaberem Podgoricu za dalji tok karijere su uslovi za rad sa decom i sistem koji postoji u klubu. -Ono što sam do sada videla je za svaku reč hvale. Sada ostaje na meni i deci da zasučemo rukave i napravimo najveći mogući napredak. Želimo da što više njih u nekoj budućnosti nosi seniorski dres matičnog kluba – istakla je Janković.

Janković je tokom 15 godina profesionalnog igranja košarke, nastupala u Srbiji, Španiji, Francuskoj, Nemačkoj, Bosni i Hercegovini, 60 puta nosila je dres reprezentacije Jugoslavije, a dve sezone uzastopno bila je najbolji trojkaš ženske lige Srbije.

Već osam godina je u trenerskom poslu – poslednje dve sezone radila je u ŽKK Radivoj Korać, gde je bila pomoćni trener seniorske ekipe, pomoćni trener ekipe do 17 godina, kao i trener školice košarke. Minule sezone bila je u ulozi glavnog trenera ekipe do 17 godina, sa kojom je nastupala u WABA ligi, bila drugoplasirana u ligi Srbije…

Nekadašnji šuter, a sada trener, radila je KK Student iz Niša, gde je bila zadužena za školicu sporta, bila je trener pionirki ekipe Play off iz Užica, radila je i u francuskom Dombesu, a zatim tri sezone u užičkom Play off vodila je pionirke, mlađe pionirke i bila trener školice košarke.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here