Spektakl u Beogradu, zlatna reprezentacija na čuvenom balkonu

Nekoliko hiljada građana okupilo se ispred Skupštine Beograda kako bi dočekalo i pozdravilo "zlatne" košarkašice Srbije.

0
199

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije postala je u nedelju uveče šampion Evrope, pošto je u finalu turnira pobedila Francusku sa 63:54.

Navijači su ispred gradske skupštine mahali srpskim zastavama i u dobrom raspoloženju pozdravili košarkašice predvodjene kapitenom Jelenom Bruks, koja je iznela na balkon pobednički pehar i najkorisnijom igračicom turnira Sonjom Vasić.

Velike ovacije dobila je i selektorka Marina Maljković, a zatim su svi otpevali himnu Srbije.

Bruks je zahvalila navijačima na podršci.

„Uz nas ste bili kada je bilo najteže, vaša podrška nam je pomogla i protiv Italije i protiv Španije, Belgije i na kraju Francuske. Hvala vam na svemu, mi bez vas ovo ne bismo mogle da postignemo“, rekla je ona.

Amerikanka sa srpskim pasošem Ivon Anderson obratila se okupljenima na srpskom.

„Hvala vam od srca. Volim vas puno, živela Srbija“, rekla je ona.

Najkorisniju igračicu turnira Sonju Vasić navijači su pozdravili uzvicima „MVP“, a ona im je uzvratila stihovima pesme Ljubivoja Ršumovića „Domovina se brani lepotom“.

„Čast je predstavljati Srbiju po svetu. Domovina se brani lepotom i čašću i znanjem, domovina se brani životom i lepim vaspitanjem. A mi domovinu predstavljamo svakog leta sa najvećim poštovanjem“, rekla je ona.

Selektorka Maljković pohvalila je svoje igračice, rekavši da su uzor svima.

„Srbijo, ovo je moj zlatni vidovdanski tim. Ove devojke su uzor našoj i vašoj deci, kojom god profesijom da se bave, one su uzori. Srećan vam Vidovdan, zemaljska Srbija je pobedila na Vidovdan“, rekla je ona, nakon čega su svi otpevali pesmu „Vidovdan“.

Reprezentativka Srbije Tina Krajišnik rekla je da je ekipa napravila najveći sportski uspeh u karijeri osvajanjem Evropskog prvenstva.

„Braniti svoju zemlju, to je san svakog sportiste. Nisam verovala da ću doživeti ovo. Svaki dan od početka priprema je bio težak, do svake utakmice, bile smo bez poraza, videli ste kakve su to utakmice bile, a finale je došlo kao nagrada za sav trud“, navela je ona za RTS.

Njena saigračica Aleksandra Crvendakić rekla je da ekipa još nije svesna šta je uradila i zahvalila je svima koji su došli da podrže reprezentaciju.

„Utisci se još nisu slegli, najlakše je igrati sa ovom ekipom. Devojke su sjajne, uživanje je igrati sa njima“, dodala je Crvendakić za RTS.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here