Ženska 3×3 reprezentacija otputovala u Tel Aviv na kvalifikacije za EP

Izrael će 25. i 26. juna biti domaćin FIBA 3x3 kvalifikacionog turnira za učešće na Evropskom prvenstvu. Muška 3x3 reprezentacija je obezbedila učešće kao šampion prethodnog Evropskog prvenstva održanog u Debrecinu 2019.godine, dok će dame svoje mesto morati da izbore kroz kvalifikacije.

0
454

Put Tel Aviva krenule su: Lana Dušanić, Dragana Gobeljić, Snežana Čolić i Katarina Zec, uz trenere Danila Lukića i Marka Ždera. Prvog dana kvalifikacija naša reprezentacija biće slobodna, te će svoje mečeve u grupi igrati u subotu 26.juna. Prvi protivnik naših dama u grupi A biće reprezentacija Belgije, a meč će se igrati od 10.45 sati (po srpskom vremenu), dok će u drugom meču protivnik biti Poljska od 15:50 časova.

Potrebno je obezbediti prvo ili drugo mesto u okviru svoje kvalifikacione grupe, a za prolazak na Evropsko prvenstvo je potrebna pobeda u “malom” četvrtfinalu. Potencijalni protivnici naše reprezentacije u slučaju osvajanja jednog od prva dva mesta u grupi su ekipe iz grupe C – Španija, Austrija i Grčka.

Pored ovog kvalifikacionog turnira koji se održava u Tel Avivu, od 26. do 27. juna rumunska Konstanca će biti domaćin drugog turnira. Oba turnira će dati ukupno osam ekipa, kako u ženskoj tako i u muškoj konkurenciji, koje će učestvovati na FIBA 3×3 Evropskom prvenstvu zakazanom od 10. do 12. septembra u Parizu.

Podsećamo da se sve utakmice naših dama u kvalifikacijama mogu pratiti na zvaničnom “Youtube” kanalu FIBA 3×3 na adresi:

https://www.youtube.com/watch?v=taz7xoaTLiU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here