Srbija posle produžetka srušila Španiju za polufinale Evropskog prvenstva

U neverovatnoj utakmici četvrtfinala, reprezentacija Srbije je savladala Španiju posle produžetka u Valensiji i plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva (13:15, 10:12, 20:16, 19:19, 9:2).

0
638

Petorka koja je sve utakmice do sada počinjala, počela je i ovaj meč. Ana Dabović, Aleksandra Crvendakić, Sonja Vasić, Jelena Bruks i Tina Krajišnik startna petorka Srbije. Španija je u početnim minutima kontrolisala skok i sa sjajnom domaćom atmosferom bolje otvorila utakmicu. Pole startnih 5:2 za Španiju, Srbija je povela 6:5 posle 5. minuta igre.
Ouvina i Ndour su predvodile reprezentaciju Španije u prvom delu igre. Ivon Anderson je bila raspoložena kod naših devojaka, i rezultat na kraju prve četvrtine je bio 15:13.

Drugu četvrtinu je Španija počela zonskom odbranom, kao iznenađenje našoj reprezentaciji. Saša Čađo je otvorila drugi period poenima, što je držalo našu reprezentaciju na vrlo malom minusu u rezultatu. Skok u napadu Ndour je bio problem
u našoj igri kada je Tina Krajišnik bila na klupi. Agresivna odbrana domaće reprezentcije naterala je Srbiju da greše i da Španija postiže lake poene iz kontranapada. U 15. minutu utakmice Marina Maljković je bila primorana da zatraži tajmaut pri rezultatu 23:17 za Španiju. Naše devojke su nekim brzopletim napadima gubile lopte i dozvolile domaćoj
reprezentaciji Španije da na poluvremenu vodi 27:23.

Reprezentacija Srbije je ušla u drugo poluvreme mnogo bolje, agresivnije i odlučnije i brzo je stigla do izjednačenja. Nevena Jovanović je dala posebnu energiju našim devojkama. Trener Španije je pri rezultatu 29:29 tražio tajmaut i kao reakcija na isti, Konde je postigla tri poena za svoju reprezentaciju. Naše devojke su se rastrčale i odigrale agresivnije i preokrenule tok utakmice u svoju korist. Na kraju trećeg perioda 43:43.

Poenima Casas i trojkom Dominguez Španija vodi 52:47 u 33. minutu utakmice. Sonja Vasić se razigrala i postala uz Nevenu Jovanović dvocifrena. U 36. minutu, Španija je vodila +6. Pri rezultatu 61:55 za Španiju, posle tajmauta naše selektorke, reprezentacija Srbije je probala agresivnom odbranom i presingom da na dva minuta do kraja da dođe do preokreta. Anderson je postigla trojku i Srbija je prišla na 61:60. Poslednji minut je pripao našim devojkama. Sonja Vasić je psotigla poene i povela 62:61. Na 18 sekundi do kraja utakmice, Španija je imala napad i na po malo čudnu sudijsku odluku, Ouvina je promašila drugo slobodno bacanje i ušli smo u produžetak.

Jelena Bruks je postigla dva slobodna bacanja i Srbija je povela 64:62. Na asistenciju Sonje Vasić, Anderson postiže lake poene i naše devojke dobrom odbranom i poenima vode 66:62. Poenima sa linije slobodnog bacanja Španija smanjuje na 66:64. Malo više od minuta do kraja produžetka, Sonja Vasić je takođe sa linije slobodnog bacanja postigla dva
poena i Srbija stiže do nove prednosti 68:64. Na 33 sekunde do kraja, Nevena Jovanović je iznudila faul u napadu i u sledećem našem narednom napadu Nevena Jovanović stavlja tačku na ovaj meč i veliku pobedu Srbije!

U polufinalnoj utakmici naša reprezentacija se sastaje sa reprezentacijom Belgije, u subotu, koja je savladala Rusiju rezultatom 85:83 u četvrtfinalu.

SRBIJA: Sonja Vasić 19, Saša Čađo 2, Nevena Jovanović 15, Jelena Bruks 7, Dajana Butulija, Aleksandra Crvendakić 2, Ivon Anderson 17, Ana Dabović 2, Maja Škorić 2, Maša Janković, Anđela Dugalić, Tina Krajišnik 5.

Španija: Queralt Casas 2, Maria Conde 5, Silvia Dominguez 5, Astou Ndour 12, Laura Quevedo, Raquel Carrera, Maite Cazorla 11, Laura Gil 6, Paula Ginzo, Cristina Ouvina 14, Laia Palau, Leonor Rodriguez.

STATISTIKA

EVROPSKO PRVENSTVO 2021.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here