Srbija ubedljivo savladala Grčku u drugom kolu Evropskog prvenstva

Reprezentacija Srbije stigla je do druge pobede na Evropskom prvenstvu u Valensiji ubedljivom pobedom nad Grčkom 85:51 (17:13, 23:3, 25:21, 20:14).

0
373

Početak utakmice 9:0 nagovestio je da je Srbija mnogo bolje i jače ušla u meč nego juče protiv Italije. Petorka Dabović, Crvendakić, Vasić, Bruks i Krajišnik, kao i na jučerašnjoj utakmici, donela je odmah osetljivu prednost za našu reprezentaciju. Prvi minut odmora morao je već da bude u 2. minutu utakmice. Aleksandra Crvendakić je „povukla“
plave devojke u prvoj četvrtini sa 7 poena u prvih 2. minuta. Na sredini prvog dela igre, Spanu i Sotiriu su jedine postizale poene za Grčku i smanjile na 15:7. Do kraja prve četvrtine prednost Srbije je bila smanjena, ali naša reprezentacija je vodila 17:13.

U drugoj četvrtini, sjajnom odbranom pre svega Nevene Jovanović i Ivon Anderson, reprezentacija Srbije pravi seriju i vodi 21:13. Dajana Butulija prvom trojkom za Srbiju povećala je prednost na 24:13, da bi i Ivon Anderson, koja je postigla još jednu trojku, povećala prednost na sredini druge četvrtine 27:13. Prve poene na utakmici postigla je i
Maja Škorić koja je bila odlična u oba pravca na terenu. Svoje prve poene reprezentacija Grčke u drugoj četvrtini postiže tek u 16. minutu. Debitant u seniorskoj reprezentaciji Srbije, Maša Janković iskoristila je šansu da zabeleži svoje prve poene u seniorskom dresu. Odličnim skokom, koji je Tina Krajišnik kontrolisala, naša reprezentacija je do kraja prvog poluvremena samo povećavala prednost i otišla na veliki odmor prednošću 40:16.

Treći period se nije razlikovao ništa od prethodne dve. Prva petorka je počela treći period, kao i sam start utakmice, i prednost Srbije je samo rasla. Odlična odbrana i prepoznatljiva igra je ono što je krasilo reprezentaciju Srbije tokom ove utakmice. Razigrala se i Saša Čađo, takođe, treba pomenuti i mladu Anđelu Dugalić koja je iskoristila maksimalno svoje minute. U reprezentaciji Grčke, jedina svetla tačka bila je Spanu, koja je sama pokušavala da trgne svoju reprezentaciju. Na kraju 3/4 Srbija vodi 65:37.

Poslednju četvrtinu naše plave gracije su odigrale odlično, kao i celu utakmicu, privele utakmicu lagano kraju i ostvarile drugu pobedu u grupi B na Evropskom prvenstvu.

Sledeću, poslednju utakmicu u grupi B, reprezentacija Srbije igra u nedelju protiv Crne Gore od 12 časova.

SRBIJA: Sonja Vasić 7, Saša Čađo 8, Nevena Jovanović 8, Jelena Bruks 3, Dajana Butulija 11, Aleksandra Crvendakić 13, Ivon Anderson 9, Ana Dabović 5, Maja Škorić 7, Maša Janković 7, Anđela Dugalić 5, Tina Krajišnik 2.

Grčka: Anna Stamolamprou, Eleni Bosgana 9, Dionysia Alexandri 3, Pinelopi Pavlopoulou 7, Angeliki Nikolopoulou 3, Aikaterina Sotiriou 7, Vasiliki Louka 2, Artemis Spanou 10, Christina Anastasopoulou, Elena Tsineke 6, Ioanna Diela, Maria Emmanouela Fasoula 4.

STATISTIKA

EVROPSKO PRVENSTVO 2021.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here