Košarkašice otputovale na Evropsko prvenstvo u Valensiju

Ženska košarkaška reprezentacija otputovala je rano jutros preko Frankfurta u Valensiju, gde će učestvovati na Evropskom šampionatu.

0
624

Naš tim sa prethodnog Eurobasketa u Beogradu brani bronzano odličje, a ovogodišnji šampionat je kvalifikacioni za Svetsko prvenstvo, koje je na programu naredne godine u Australiji.

Selektorka Srbije Marina Maljković na put je povela 14 igračica, od kojih će dve morati da se vrate u Beograd posle PCR testiranja, a pre tehničkog sastanka u sredu.

Na put su krenule : Maja Miljković, Sonja Vasić, Saša Čađo, Nevena Jovanović, Jelena Bruks, Dajana Butulija, Aleksandra Crvendakić, Ivon Anderson, Jovana Nogić, Ana Dabović, Maja Škorić, Maša Janković, Anđela Dugalić i Tina Krajišnik.

Sa ekipom su u Valensiju otputovali i predsednik KSS Predrag Danilović i potpredsednica KSS za žensku košarku Ana Joković.

Reprezentacija Srbije takmičenje u grupi B u La Fonteti otvara u četvrtak 17. juna, prvi rival biće selekcija Italije, a utakmica počinje u 18.00 časova. Preostale duele u grupi naše reprezentativke igraće u matine terminu od 12.00 časova i to u petak 18. juna protiv Grčke, odnosno u nedelju 20. juna protiv Crne Gore.

U grupi A, sa kojom se ukršta grupa B u Valensiji, su domaćin Španija, Švedska, Belorusija i Slovačka. Preostale dve grupe igraće se u Strazburu, a u grupi C će se takmičiti Belgija, Turska, Slovenija i Bosna i Hercegovina, dok su u grupi D Francuska, Rusija, Češka i Hrvatska.

Prvoplasirani timovi iz sve četiri grupe obezbediće direktan plasman u četvrtfinale (23. jun), dok će se drugoplasirane i trećeplasirane ekipe dva dana ranije (21. jun) boriti za mesto među osam najboljih.

Polufinalni dueli, finale, meč za treće i mečevi za peto i šesto mesto igraće se 26. i 27. juna u Valensiji.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here