Ana Dabović: Želimo najbolji mogući rezultat na Evropskom prvenstvu

Želimo najbolji mogući rezultat na Evropskom prvenstvu i mislim da ćemo ga postići u zavisnosti od toga koliko budemo spremne, izjavila je košarkašica Srbije Ana Dabović.

0
401
Ana Dabović, Foto: FIBA

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije odrađuje finalnu fazu priprema pred predstojeći Evrobasket, koji je na programu od 17. do 27. juna u Francuskoj i Španiji.

„Pripreme su kao i uvek prilično teške, ali znali smo da nas očekuje dugo i teško leto. Sada gledamo dan po dan, da budemo što zdravije i da što spremnije odemo na Evropsko prvenstvo, a posle i na Olimpijske igre“, rekla je Dabović.

Neke košarkašice su pripreme počele 15. aprila, dok se igračica francuskog Monpeljea reprezentaciji pridružila 17. maja, nakon završetka prvenstva.

„Na stručnom štabu je da nas pripremi najbolje moguće, jer se znalo kada će koja doći i sigurno da im je teško jer su neke devojke došle mesec dana ranije na pripreme od mene. Svi su nekoj drugačijoj formi i to se vidi i po treninzima i načinu igranja. Trenutno malo mučim muku sa povredama, što je normalno jer sam direktno iz sezone došla na pripreme. Igrala sam finale, dva dana kasnije sam došla na Zlatibor. Imamo krug ljudi koji je godinama zajedno, koji znaju kako da nas spreme. Svaka sezona i svako leto je bilo specifično za nas, ovo je možda najspecifičnije. Ja se uvek nadam i verujem u uspeh“, kaže Dabović.

Srbija će na Evrobasketu igrati u grupi sa Italijom, Crnom Gorom i Grčkom i braniće bronzanu medalju, osvojenu 2019. godine u Beogradu.

„Ovo je naše peto EP za redom i to je ogroman uspeh za ovaku malu zemlju. Mi najviše očekujemo od nas, ali trudimo se da idemo korak po korak. Sada smo koncentrisane na grupu. Ne znamo šta sledi, sve zavisi koji ćemo biti. Želimo najbolji mogući rezultat i mislim da ćemo najbolji mogući rezultat i postići u zavisnosti od toga koliko smo spremne“.

Sonja Vasić potvrdila je da će EP i Olimpijske igra u Tokiju biti njena poslednja reprezentativna akcija, kraj reprezentativne karijere posle ovog leta najavljuje i kapitenka Jelena Bruks, a Dabović kaže da bi volela da se na pravi način oproste od nacionalnog dresa.

„Ne razmišljam o prestanku igranja za reprezentaciju, dok god igram košarku, bar mi je sada takav stav. Ne razmišljam o tome, pa ne želim ni da pričam. S obzirom da je njima poslednje leto, volela bih da završe na najbolji mogući način. Em su zaslužile, em je ova grupa od prvog dana zajedno i znamo šta smo postigle. Volela bih da na najlepši mogući način, sa zadovoljstvom i ponosno završe i ovo leto“, zaključila je Dabović.

Tanjug

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here