Selektor Marina Maljković: Uz našu igru, verujem u ovaj tim!

0
416

Selektor Marina Maljković ističe da je najponosnija što je uspela da od početka priprema radi sa 30 devojaka…

– Njih 22 su i dalje tu, s tim da imamo grupu od 14 i od osam koje treniraju u pripremi za Tokio, na isti način smo radili i za Rio. Dok mi budemo na EP, jedan tim od njih deset radiće neprestano da bismo mogli mi njima da se priključimo posle EP. Mlade igračice koje su i dalje tu su Anđela Dugalić, Maša Janković, na treninzima su i Ivana Raca i Jovana Nogić, i još nije određen konačan spisak od 12 ili 14 (zbog Kovid protokola) koje će putovati na Evropsko prvenstvo, to ćemo odlučiti narednih dana.

Evrobasket će se održati od 17. do 27. juna u Francuskoj i Španiji, a naše košarkašice igraće u Valensiji.

– Ostalo nam je još nekoliko dana do putovanja na EP, sve što se inače radilo i 2019. i pre na jedan način, sad smo imale tri dana u jednom. Dosta smo uradili, spremni smo, postoje određeni detalji i u napadu i u odbrani za poslednju nedelju…

Srbija će na Evrobasketu igrati u B grupi protiv Italije, Crne Gore i Grčke.

– Francuska je jedva posle produžetka dobila Italiju, bila je izvanredna utakamica. U toj utakmici smo sve videli, Italija ima novi tim sa novim selektorom. Crna Gora je dobila BiH dva puta bez najboljih igračica. Grčka je mlad tim, borben. Uvek su specifične utakmice Srbije i Grčke. Nikog ne bih izdvajala, ali sigurno će nam biti teško protiv svakog. Biće izjednačeno takmičenje više nego prethodnih godina, ako budemo igrali našu igru, ja verujem u ovaj tim. Ako malo iskočimo, nikog ne možemo da dobijemo.

Odmah posle EP slede Olimpijske igre u Tokiju, od 23. jula do 8. avgusta, prvi put će reprezentacija imati dva velika takmičenja tokom jednog leta.

– To je ogroman problem, nama su igračice sa sitnim povredama, Nevena Jovanović i Ana Dabović sada, juče je to bila i Aleksandra Crvendakić, jer su bukvalno ne bez dana, nego bez sata odmora došle u reprezentaciju. Jovanović i Dabović su pravo iz finala francuske lige stigle na trening. To nam se nikada nije dogodilo, uvek je praksa u ženskoj košraci da imaju barem dve nedelje pauze posle klupske sezone. Zato nam je ovo potpuno nepoznato i stvara probleme, mnogo bi logičnije bilo da je Evropsko prvenstvo posle Olimpijskih igara, tako je i ženskoj odbojci. Ne volim da pričam o Kovidu kao problemu, ali imamo dodatno otežanu situaciju koja se prvi put dešava u košarci. Izborili smo se i s tim, i posle EP odmah krećemo pripreme za Tokio – zaključila je selektorka Srbije Marina Maljković.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here