KREM EVROPSKE KOŠARKE: Počinje F4 Evrolige – istorija ne pamti ovo!

0
134

Vreme je za spektakl! Vreme je za fajnl-four Evrolige koji je po mišljenju velike većine košarkaških stručnjaka nikad neizvesniji i kvalitetniji.

Ostaje samo da se udobno smestimo i uživamo u spektaklu, ali pre toga – jedan mali podsetnik.

Kad vam je već telefon u rukama, brzo kliknite OVDE i preuzmite BONUS ZA SPORTSKO KLAĐENJE U IZNOSU OD 1.500 DINARA, a priznaćete da zaista imate širok izbor utakmica i da ćete ga lako „potrošiti“.

Na finalnom turniru najjačeg evropskog košarkaškog takmičenja učestvovaće Barselona, CSKA iz Moskve, Anadolu Efes i Olimpija Milano.

Tim redosledom su ekipe i završile regularni deo sezone, i može se reći da su objektivno najbolje četiri ekipe došle do same završnice. Da im je tu mesto najbolje govori i podatak da su kada je bilo najpotrebnije u eliminacionim mečevima u četvrtfinalu pokazali karakter i domogli se cilja.

Efes i Barselona su bili na konopcima, igrali su majstoricu sa Realom odnosno Zenitom, ali su se potpuno zasluženo našli na pretposlednjem stepeniku do trona.

Mnogi smatraju da će naredni fajnl-four Evrolige, koji se sada već tradicionalno održava u nemačkom gradu Kelnu, biti jedan od najboljih u istoriji.

Razloga za takvo razmišljanje je puno. Pre svega igrači koji nastupaju za ove četiri ekipe su stvarno sam krem evropske košarke.

Dovoljno je reći da za Barselonu nastupaju Pau Gasol i Nikola Mirotić, CSKA već nekoliko sezona predvodi Vil Klajburn a tu je uvek neugodni Danijel Heket.

Efes možda ima i najbolji tandem na finalnom turniru, u vidu Šejna Larkina i novopečenog MVP-ja Evrolige Vasilija Micića. Milano je „pretrpan“ zvezdama počevši od Dilejnija preko Datomea, pa sve do neuništivog Kajla Hajnsa.
Košarkaške kvalitete na terennu prate i sjajna imena pored aut linije. Šarunas Jasikevičius, Etore Mesina, Dimitris Itudis i Ergin Ataman su možda trenutno ono najbolje što Evropa može da ponudi kada su u pitanju treneri! Neračunajući naravno srpske velikane…

Program otvaraju CSKA i Anadolu Efes, utakmica počinje od 18 časova. Drugo polufinale između Barselone i Milana je tri sata kasnije.

Kada je reč o fajnal-foru Evrolige, glavna osobina je da ne pobeđuje uvek najbolji i najkvalitetniji zbog činjenice da se igra na jednu dobijenu utakmicu. Ali, između četiri odabrana tima je razlika u nijansama da ko god prođe u finale neće biti nezasluženo!

Sva ova imena nam garantuju da kvalitetna košarkaš neće izostati i da će se borba za trofej namenjana pobedniku voditi do poslednjeg zvuka sirene.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here