Radivoj Korać posle preokreta stigao do bronzane medalje

Košarkašice Radivoja Koraća savladale su u borbi za 3. mesto na završnom kadetskom turniru ekipu Rasa rezultatom 64:56 (9:17, 18:18, 20:14, 17:7).

0
394

Bila je ovo kvalitetna utakmica sa obe strane, gde je ekipa Rasa, iako oslabljena, pružila veliki optor i tokom celog turnira bila ravnopravan rival svim ekipama.

Prvu, malo osetljiviju prednost, košarkašice Rasa napravile su u 7. minutu utakmice kada su povele 11:4 i naterale trenera Radivoj Koraća da zatraži minut odmora. Do kraja četvrtine, devojke iz tima Rasa zadržale su prednost i otišle na prvi mali odmor rezultatom 17:9.

Drugi period igre je doneo mnogo sigurniju i smireniju igru Rasa, dok sa druge strane, ekipa Radivoja Koraća je imala mnogo ishitrenih šuteva i brzih realizacija. Na kraju druge četvrtine rezultat je bio 35:27 za ekipu Rasa.

Kao i u polufinalnoj utakmici, Radivoj Korać je počeo sa njihovom prepoznatljivom igrom tek od drugog poluvremena. Već na polovini trećeg perioda, košarkašice Koraća uvele su utakmicu u egal (39:37). Veliki preokret bio je u 28. minutu susreta, kada je Korać trojkom Velinov poveo 42:41. Do kraja treće četvrtine smenjivalo se vođstvo i rezultat je bio 49:47 na kralju 30. minuta utakmice u korist Rasa.

U poslednjoj četvrtini viđena je velika borba i ogromna želja sa obe strane. U 35. minutu Radivoj Korać je poveo 54:49 i do kraja utakmice uspeo da zadrži prednost i osvoji bronzanu medalju na završnom turniru kadetkinja.


U ekipi Radivoj Koraća najefikasnija je bila Neda Kukić sa 14 poena (6 skokova). Nina Velinov je postigla 11 poena (8 skokova).

U ekipi Rasa Miljana Ćaćić 14 poena (6 skokova), Maša Buzić 13 poena a Marta Bajić 10 poena (8 skokova).

STATISTIKA

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here