Očekivanja u Novosadskoj ŽKA pred završni turnir kadetkinja

Posle uspešnog juniorskog i pionirskog turnira, na redu je ovog vikenda i finalni turnir kadetkinja koji će biti održan u Beogradu, a domaćin će biti ekipa Crvene zvezde. Košarkašice Novosadske Ženske Košarkaške Akademije, bronzane su bile na završnom turniru juniorki, a sada sledi i borba za medalju sa kadetskom ekipom.

0
580

Prvi meč na turniru, otvoriće upravo Novosadska ŽKA, a za protivnika će imati najvećeg favorita, domaćina, Crvenu zvezdu. Sve utakmice će se igrati u hali Basket city a sve utakmice biće u direktnom prenosu.

„Pre svega želim da čestitam svim ekipama na plasmanu i da im poželim dobar turnir. Iza nas je naporna sezona, odigrana u uslovima koje je u dobroj meri diktirala pandemija. Kao i ostali klubovi, borili smo se ne samo na terenu nego i sa virusom. Primarni cilj, plasman na završni turnir, smo ispunili. Očekivali smo bolji plasman ali su nas povrede bitnijih igrača omele. U četvrfinalu smo dobili najtežeg protivnika, ekipu koja kao i mi uvek ide na najviši plasman. Očekujem da se moja ekipa pokaže u najboljem izdanju, da pružimo dobru, borbenu igru.“ izjavio je za naš sajt trener Novosadske ŽKA Nebojša Zeković.

Jedna od uzdanica trenera Zekovića, Aleksandra Prcović, smatra da iskustvo njenog tima može da bude prednost na ovom turniru.

„Smatram da smo mogle da ostvarimo mnogo bolji rezultat ove sezone, ali smo spletom okolnosti poslednjih nekoliko utakmica bili oslabljeni za dve bitne igračice. Bez obzira na to ulazimo u utakmicu sa ambicijom da se plasiramo u polufinale i da ostanemo u borbi za medalju. Nekoliko naših igračica izlazi već na treći završni turnir i zbog toga mislim da smo jedna od ekipa koja ima najveće iskustvo na ovom turniru. Pokušaćemo da pružimo odličnu partiju i borićemo se do poslednje minute.“

Sastav Novosadske ŽKA: Prcović Aleksandra, Milinković Savić Jana, Vignjević Dejana, Karlaš Sara, Pušić Mia, Sovilj Mina, Tegeltija Jovana, Krupljanin Jana, Nikolić Ana, Kovačević Jelena, Janković Aleksandra, Bulvoić Nastja, Braunović Lana, Babović Anja. Trener ekipe Nebojša Zeljković.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here