Ivana Katanić i Sofija Olić o sticanju značajnog iskustva na Zlatiboru (VIDEO)

Košarkašice Srbije ušle su u drugu nedelju rada na Zlatiboru.

0
334

Ekipa je svakog dana sve brojnija, a u prethodnim danima priključile su se još i Saša Čađo i Nikolina Milić, tako da u ovom trenutku stručni štab na raspolaganju ima 25 igračica. Selektorka Marina Maljković prvi put je odlučila da svim mladim igračicama pruži šansu da više od mesec dana rade sa reprezentacijom i da prođu kroz ceo njen sistem rada.

– Došle smo ovde da damo sve od sebe, svaka koliko može, kako bismo videle gde smo i šta smo. Trudimo se da shvatimo sve što nam treneri govore i mislim da će biti dobro. Za mene je ogroman uspeh što sam ovde na Zlatiboru, to je nagrada za moj dosadašnji rad. Osećam se počastvovano i želim to da opravdam. Do sada u karijeri nisam imala priliku da igram i treniram sa evroligaškim igračicama, tako da sam srećna zbog te prilike i daću sve od sebe. Umor je prisutan kod svih nas, ali trudimo se da ga zanemarimo i koncentrišemo se na ono što je bitno – istakla je dvadesetdvogodišnja Ivana Katanić.

Ivanino mišljenje deli i dve godine mlađa Sofija Olić:

– U odnosu na treninge u Beogradu, mnogo više radimo na kondiciji i snazi. Drago mi je što imamo ovakav tip treninga i mislim da ćemo mnogo napredovati. Znači mi što radim sa našim trenerima, kao i što imamo priliku da budemo na treninzima sa iskusnijim igračicama. Dobile smo veliku šansu da ih upoznamo, da mnogo naučimo od njih i da napredujemo uz njih – zaključila je Sofija Olić.

Do kraja priprema na Zlatiboru, reprezentaciji će se priključiti još i Ivon Anderson, Ana Dabović, Aleksandra Crvendakić i Nevena Jovanović. Reprezentacija Srbije od 17. juna učestvuje na Evropskom prvenstvu u Valensiji, gde će u grupnoj fazi za protivnike imati timove Italije, Grčke i Crne Gore. Mesec dana kasnije, naše najbolje košarkašice igraće na Olimpijskim igrama u Tokiju, a protivnice u grupnoj fazi biće timovi Kanade, Španije i Koreje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here