Tamara Čorto: MVP nagrada mi je posebno draga jer nosi ime naše Dragane Vuković

Minuli finalni turnir za košarkašice do 19 godina obeležila je Tamara Čorto.

0
926

Kapiten Crvene zvezde predvodila je svoj tim do titule prvaka Srbije, a to je učinila na maestralan način, što joj je donelo i prestižnu nagradu najkorisnije igračice turnira.

-Nakon osvojene titule sa seniorkama, želela sam da to uradim i sa svojom generacijom. Došla sam motivisana, kao i sve moje saigračice, i bile smo odlučne u tome da juniorski pehar vratimo u prostorije našeg kluba – kaže Čorto za kosarka24.

O tome šta je bilo presudno na turniru odigranom u beogradskoj hali „Mega fektori“, crveno-bela šestica kaže.

-Na ovaj turnir nijedna ekipa nije došla da izgubi, sve su želele da podignu pehar. Moje devojke, treneri, kao i ceo stručni štab imao je neku neverovatnu energiju koja nije mogla da se ne ispolji na drugačiji način, nego da na terenu sve budemo kao jedna i da ne damo ono za šta smo se cele sezone spremale. Mislim da je to i bilo presudno na celom turniru. Nije bilo lako, pogotovo što u našem timu ima mnogo mladih igračica, koje tek čeka kadetsko prvenstvo, sa kojeg će, nadam se, i one doneti najsjajniju medalju.

Čorto je na tri utakmice sakupila ukupno 58 indeksnih poena, odnosno prosečno 19,3. Nagradu za najkorisniju igračicu je dobila od Gorana Vukovića, brata Dragane Vuković.

-MVP nagrada mi je posebno draga jer nosi ime naše Dragane Vuković, i jer je veliki motiv za dalji napredak, ali ipak mi je draži pehar koji sam na kraju podigla sa svojim saigračicama, jer bez njih ne bi ni ovo pojedinačno priznanje došlo u moje ruke – kaže Tamara Čorto.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here