Švedska bez najbolje igračice na Evropskom prvenstvu

Selektor Švedske Marko Krespi objavio je širi spisak igračica za predstojeće Evropsko prvenstvo.

0
178

Na spisku je 18 imena, a među njima se ne nalazi Amanda Zahui, centar Dinama iz Kurska. Ona je zbog povrede morala da otkaže učešće.

Na spisku su: Binta Drammeh (Riga, Letonija), Elin Eldebrink (Bourges, Francuska), Frida Eldebrink (Girona, Španija), Matilda Ekh (Lulea, Švedska), Nathalie Fontaine (Olympiacos, Grčka), Elin Gustavsson (Hainaut, Francuska), Louice Halvarsson (Tarbes, Francuska), Paulina Hersler (Battipaglia, Italija), Lovisa Hjern (Norrkoping, Švedska), Emma Johansson (Wetterbygden, Švedska), Klara Lundquist (Alvik, Švedska), Kalis Loyd, Regan Magarity (Tarbes, Francuska), Ellen Nyström (Lulea, Švedska), Josefin Vesterberg (Lulea, Švedska), Stephanie Visscher (Austin, SAD), Fanny Wadling (Maine, SAD) i Freja Werth (Lulea, Švedska).

Švedska će pripreme početi 19. maja u Sodertaljeu. Tokom pripremnog perioda Švedska će odigrati dve utakmice protiv Češke i po jednu protiv Francuske i Turske.

Na Evropskom prvenstvu koje se od 17. do 27. juna igra u Francuskoj i Španiji, reprezentacija Švedske će igrati u grupi A u Valensiji, a za protivnike će imati selekcije Španije, Belorusije i Slovačke.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here