Očekivanja u Art basketu pred završni turnir juniorki

Kao debitant u Prvoj ligi, ekipa Art basketa je ove sezone napravila istorijski uspeh. Prvo su košarkašice Art basketa osvojile Kup Milan Ciga Vasojević, da bi ubrzo izborile plasman u finale, i nakon uzbudljive serije, poražene su od Crvene zvezde. Gro prvog tima čine juniorke koje su izborile plasman na završni turnir, i važe za jednog od najvećeg favorita turnira.

0
622

Trener juniorki a i prvog tima, Milan Vidosavljević, sa velikim nestrpljenjem isčekuje završni turni a takođe i medalju na istom. Upravo će Art basket biti domaćin turnira od 7. do 9. maja.

„Pre svega hteo bih da čestitam svim ekipama na plasmanu na završni turnir. Verujem da će ovaj turnir biti veoma zanimljiv i kvalitetan, samim tim što svaka ekipa u svojim redovima ima po nekoliko igračica koje su ove sezone imale važne uloge u svojim seniorskim timovima. Voljom žreba na startu turnira idemo na Radivoja Koraća i slobodno mogu reći da je to finale pre finala. Verujem da bi obe ekipe uzele neku od medalja, ali sistem takmičenja je takav kakav je i to se ne može promeniti. Naravno, mi imamo naša očekivanja i ona su najveća bez lažne skromnosti. Većina mojih devojaka je prošla kroz seniorski sistem ove godine koji je bio veoma uspešan, sigurno su skupile i određeno iskustvo, zrelost i očekujem da to i pokažu. Uz ove dve ekipe smatram da je i Crvena zvezda u samom vrhu konkurenata za medalju, kao i ekipe ŽKA i Duge, koje mogu biti veoma nezgodne-naravno kao i sve ostale ekipe, igra se na jednu utakmicu, kup sistem, i verujem da je svaka ekipa došla sa određenim ciljem.“

Jedan od važnih šrafova kako u seniorskoj ekipa, tako i u juniorskoj, Maša Ražnatović, očekuje medalju na predstojećem završnom turniru.

„Većina našeg juniorskog tima je nastupala u ovoj sezoni i za seniorsku ekipu, što nam je omogućilo sticanje velikog iskustva u mečevima sa starijim protivnicima. Pored toga, naša ekipa je na okupu već duže vreme, što je doprinelo sjajnoj hemiji i atmosferi u timu, kao jednom od ključnih uslova za postizanje uspeha. Samim tim, verujem da ćemo uspeti da ponovimo dobre partije sa juniorskog turnira Beograda i okitimo se još jednom zlatnom medaljom.“

Sastav Art basketa: Staša Glišić (kapiten), Maša Ražnatović, Nevena Vučković, Marta Mitrović, Anja Bukvić, Ivona Miljanić, Anđela Panić, Anja Đukić, Bojana Talijan, Tamara Kerezović, Teodora Jeremić, Adrijana Đoković. Trener ekipe je Milan Vidosavljević, a njegovi pomoćnici su Nemanja Ćulafić i Milan Milanović.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here