Crvena zvezda se prijavljuje za evropska takmičenja

Košarkaški klub ženski Crvena zvezda saopštio je danas da želi da kao šampion Srbije predstavlja državu u FIBA takmičenju, Evroligi ili Evrokupu.

0
575

KKŽ Crvena zvezda obaveštava javnost da u narednoj sezoni kao šampion Srbije želi da predstavlja našu zemlju u FIBA Evroligi ili drugom po rangu takmičenju, FIBA Evrokupu.

O ovoj nameri KKŽ Crvena zvezda će obavestiti Košarkaški Savez Srbije, koji kao naša krovna organizacija prijavljuje FIBA klubove učesnike međunarodnih takmičenja iz Republike Srbije.

Smatramo da bi time naš prvi tim, koji je ove sezone bio najmlađi u domaćem prvenstvu i postao šampion države, u kome se nalazi veliki broj reprezentativki mlađih selekcija Srbije, imao sjajnu priliku da nastavi da se razvija i stiče veliko iskustvo igrajući međunarodne utakmice za dobrobit srpske reprezentativne košarke.

Takođe, smatramo da je vreme da šampion Srbije ponovo učestvuje u međunarodnim takmičenjima pod okriljem FIBA u kojima klubova iz Srbije nije bilo godinama.

Ovu mogućnost vidimo i kao lepu priliku da se Crvena zvezda, kao najjtrofejniji klub na ovim prostorima i nekadašnji prvak Evrope, vrati na međunarodnu košarkašku scenu posle 12 godina pauze“, stoji u saopštenju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here