Intervju – Ana Dabović

Srpska reprezentativka Ana Dabović nakon povratka u Francusku i klub Basket Lates Monpelje, beleži samo dobre rezultate. Sjajan povod za intervju dala nam je sama Ana koja je sa svojom ekipom došla do trofeja i osvojila Kup Francuske lige.

0
450

Ekipa Monpeljea trenutno zauzima 4. mesto na tabeli LFB lige sa skorom 14 pobeda i 8 poraza, a pre par dana stigao je i prvi trofej ove sezone, osvojen je Kup francuske.

U finalu Monpelje je savladao Karol, ekipu za koju nastupa Saša Čađo rezultatom 75:74.

O samoj ligi, trofeju ali i letu, obavezama sa reprezentacijom, razgovarali smo sa Anom Dabović.

Kako si doživela stresno i neizvesno finale i kome posvećuješ trofeje?

Kada se trofej osvoji, emocije kao što su stres i strah se zaborave i postoji samo zadovoljstvo i ponos. Posvećujem ovaj trofej, kao i skoro svaki do sada prvenstveno svojoj porodici, koja je uvek uz mene, posebno tati koji koji me je stvorio u svakom smislu te reči. Naravno, mojim prijateljima, mojoj Danici i na kraju mom dečku Iliji, sa kojim sam proslavila tek prvi trofej zajedno, ali verujem da neće biti jedini. Nadam se da će čak i do kraja ove godine biti još koja prilika za slavlje.

Sa kakvim šansama za titulu ulazite u plej-of?

Ja verujem u svoj tim i veoma poštujem svoje saigračice, tako da mislim da imamo podjednake šanse kao i neke druge ekipe. Promenjen je način plejofa, igra se Final 4 na kraju, tako da je sve moguće, ali prvo da prođemo četvrtfinale.

Početkom sezone si se vratila u Monpelje, da li se mnogo toga promenilo u klubu od tvog prethodnog boravka?

Promenile su se neke igračice, ali obzirom da je trener isti, ništa posebno nije drugačije, tako da se osećam kao da nisam nikada ni otišla.

Da li uživaš u gradu koji je na obali Mediterana? Kako izgleda tvoj život pod koronom u Monpeljeu?

Uživam u Monpeljeu, gledam u more svaki dan i zahvalna sam na tome. Sve nam je zatvoreno, u karantinu smo od početka sezone, ali za sreću je dovoljno malo 🙂

Uspevaš li da odvojiš dovoljno slobodnog vremena za sebe i čime si najviše zaokupljena tada?

Uvek imam vremena za sebe. Imam cilj ispred sebe i približavam mu se svakog dana po malo, pomoću malih ciljeva koje ispunjavam svakodnevno. Recimo, da naučim francuski, budem zdrava i spremna, da pročitam knjigu, promenim ishranu… A za opuštanje, pored gledanja filmova i serija sa dečkom, obožavam što skoro svaki dan odigramo jamb i takmičimo se.

Očekuje vas pakleno leto kada je reprezentacija u pitanju. Kakva su tvoja očekivanja?

Znam samo da želim da smo sve zdrave i da tako dočekamo prvenstvo. A uz iskustvo i kvalitet koje imamo, plus ljubav koju osećamo dok igramo za reprezentaciju, verujem da nema lošeg ishoda.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here