Belgija saopštila širi sastav za EP i OI, Srbija prvi rival u pripremnom periodu

Belgijski košarkaški savez objavio je imena 24 košarkašice koje će se pripremati za predstojeće Evropsko prvenstvo i Olimpijske igre.

0
238

Šampionat Starog kontinenta igra se od 17. do 27. juna u Strazburu i Valensiji, a Olimpijske igre od 23. jula do 8. avgusta u Tokiju.

Belgija je u grupi C na Evropskom prvenstvu i za rivale će imati selekcije Bosne i Hercegovine, Slovenije i Turske. Na Olimpijskim igrama su u grupi sa Australijom, Kinom i Portorikom.

Belgijanke će pripreme početi 7. maja, a tradicionalno će bazu imati u Kortrijku.

Upravo u Kortrijku će Belgija ugostiti Srbiju na turniru, a ta utakmica je na programu u petak 28. maja. Na turniru učestvuju još Portoriko i Nigerija.

Na spisku su: Julie Allemand (Montpellier), Harriet Bende (Keltern), Marjorie Carpréaux (Braine), Nastja Claessens (Waregem), Antonia Delaere (San Sebastian), Lore Devos (Colorado), Serena-Lynn Geldof (Cadi La Seu), Ine Joris (Boom), Emmeline Leblon (Luik), Kyara Linskens (Campobasso), Maxuella Lisowa (Braine), Becky Massey (SKW), Billie Massey (SKW), Emma Meesseman (Ekaterinburg), Hanne Mestdagh (Namur), Kim Mestdagh (Schio), Heleen Nauwelaers (Clarinos), Jana Raman (Estudiantes), Elise Ramette (Braine), Laure Resimont (SKW), Sam Van Buggenhout (Boom), Julie Vanloo (Zaragoza), Marie Vervaet (SKW), Ann Wauters.
.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here